Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Un nou excavator pe şenile de la Hyundai: HX480L de 49,5 t

Cu ocazia expoziției Hillhead 2016, Hyundai a prezentat în premieră noul excavator pe șenile HX480 L (49,500 kg). Noul utilaj al producătorului sud-coreean vine la pachet cu caracteristici high-end în dotarea standard.

O inovație importantă de pe noua gamă HX este monitorul touchscreen de 8 inch – acesta afișează informații ce reflectă ceea ce ai putea vedea pe telefonul inteligent și este cu 30% mai mare decât modelele anterioare. Este, de asemenea, ușor de citit, iar ecranul principal poate fi ajustat în funcție de preferințele operatorului. Poate fi controlat via touch control și/sau prin noul controler haptic (tactil). Conectarea la un telefon mobil este mai ușoară ca oricând prin Bluetooth.

Noile caracteristici includ sistemul de monitorizare exclusiv AAVM (Advanced Around View Monitoring) pentru o vedere la 360 grade a zonei de lucru. Acesta constă în două sisteme: AVM (vedere virtuală la 360 grade) şi IMOD (Intelligent Moving Object Detection), ce detectează şi avertizează operatorul atunci când în proximitatea maşinii se află diferite obiecte.

Sub capota lui HX480L se află un motor diesel Scania DC13 084Ac supraalimentat, răcit cu aer, conform cu standardul de emisii Stage IV, de 444 hp (331 kW). La acesta, Hyundai a optat pentru o soluţie combinată de tehnologii EGR şi SCR.

Noua gamă este dotată cu un indicator ECO, pentru operarea economică a utilajului. Acesta afişează pe monitor cuplul motorului şi nivelul de eficiență a consumului (rata medie şi cantitatea totală de combustibil consumat). În funcţie de tipul de operare, HX480 L oferă o reducere a consumului de până la 9%, comparativ cu un model din seria 9A-.

Seria HX de excavatoare dispune de o funcţie ce opreşte motorul atunci când este inactiv. Operatoruul poate selecta modul de funcţionare şi timpul de inactivitate în funcţie de aplicaţie. Sistemul IPC (Intelligent Power Control) controlează puterea tot în funcţie de condiţiile de lucru. Debitul pompei poate fi controlat, iar modul poate fi selectat de pe monitor. Noile utilaje permit setarea a 10 tipuri diferite de ciocane hidraulice şi 10 moduri de spargere, pentru care atât presiunea, cât şi debitul de lucru al ataşamentului pot fi memorate de către calculator. 

Alte opţiuni sunt: Fine Swing Control, pentru o oprire mai lină a rotirii şi un şoc minim indus utilajului; Swing lock, un mecanism de blocare a rotirii controlat de operator; Straight Travel Pedal, ce reduce oboseala operatorului la deplasarea pe distanţe mari.

Utilajele HX sunt dotate şi cu sistemul de management de la distanţă Hi-Mate, dezvoltat de HHIE. Prin apăsarea unui singur buton, utilizatorii pot evalua de la distanţă performanţele maşinii, pot accesa informaţii de diagnosticare şi localiza utilajul. Este chiar posibilă programarea unei arii delimitate virtual pentru maşină (virtual “geo-fence”), prevenind astfel utilajul să părăsească o arie specifică.

Noul braţ şi balansier de pe HX480 L are o rezistenţă radical îmbunătăţită. Principalele dimensiuni sunt mai mari în punctele esenţiale, deşi greutatea totală este aceeaşi din raţiuni de optimizare structurală. O nouă tehnologie de sudură, dezvoltată pentru a înlătura placa grea din spatele utilajului, a contribuit din plin la îmbunătăţirile aduse modelului HX480 L. Noile ataşamente sunt de 1.8 ori mai durabile decât cele pentru seria 9.

Sursa: www.mequipment.ro

Articole similare

Cat de avantajoase sunt finisajele din materiale artificiale

Elena Virlan

Proiect de vanzare – Klassik 139 – nu mai este valabil

RL online

Alege sistemul de umbrire potrivit!

Ion Diamandi

Lasă un comentariu