Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un micro – “apartament” de 12 mp in Paris

Pentru a se putea locui in acest spatiu a fost necesar ca cei 12 metri patrati sa treaca prin mainile a doi arhitecti care au colaborat pentru a profita de orice colt disponibil. In final, ei au obtinut o garsoniera cu bucatarie deschisa, plina de surprize.

Principalul artificiu la care au recurs arhitectii a fost introducerea unei platforme (inalta cat doua trepte) pe zona de bucatarie, profitand de inaltimea destul de permisiva a spatiului. Efectul cel mai vizibil este detasarea evidenta a celor doua functiuni, insa platforma lasa loc unei surprize. In cazul in care proprietarul are nevoie de un spatiu deschis pentru o petrecere sau o activitate in grup, canapeaua poate glisa sub platforma. Asta, insa, nu este tot.

Platforma are o adancime suficient de mare incat sa poata adaposti un pat. Ati ghicit! Canapeaua despre care vorbeam mai devreme este, de fapt, un pat pe care proprietarul il poate scoate de sub platforma ori de cate ori are nevoie. In acest fel, designerilor le-a ramas spatiu atat pentru o zona de lucru sub fereastra, dar si pentru o zona de luat masa destul de generoasa.

Chiar daca apartamentul este mic, el are cateva avantaje care au fost speculate foarte atent de arhitecti, unul fiind iluminarea naturala foarte buna. Pentru a nu afecta aceasta calitate prin obturarea sursei de lumina dinspre grupul sanitar, designerii au optat pentru o serie de inchideri translucide intre dus, grup sanitar si bucatarie, amenajare care permite distribuirea luminii spre interiorul locuintei.

Ca in cazul oricarui spatiu mic de locuit, depozitarea a fost si aici un punct sensibil, insa a fost rezolvata prin introducerea unui mobilier suspendat si a unor spatii ascunse (sub trepte, de exemplu).

Noi va dorim sa nu locuiti vreodata intr-un apartament atat de mic, insa, in cazul in care se intampla, vrem sa va stim linistiti pentru ca exista solutii chiar interesante!

 

 

Articole similare

Decor de Craciun scandinav cu rosu, verde si alb

Elena Virlan

Alege uși decorate pentru dulapurile mari din locuinta ta

casamea.ro

Cele mai elegante canapele functionale

RL online

Lasă un comentariu