Image default
Calatorii LifeStyle

Un loc de vis: Eguisheim sau inima Franţei

Eguisheim este de fapt un sat cu aspect de orăşel din Haut-Rhin, estul Franţei, care a intrat în topul celor mai frumoase aşezări rurale.

Chiar dacă nu reprezintă principala destinaţie de vacanţă pentru turişti, Eguisheim este un loc care, cu siguranţă, merită vizitat. De la aerul curat şi până la arhitectura impresionantă a caselor, acest sat le are pe toate. Nu degeaba a fost declarat satul preferat din Franţa, în 2013.

Turiştii aleg să viziteze Eguisheim deoarece se simt ca şi cum ar păşi într-o altă lume. Traficul extrem de redus, liniştea şi preparatele tradiţionale delicioase fac din Eguisheim un loc ideal pentru toţi cei care au nevoie de o mică vacanţă.

Prin clădirile colorate cu balcoane pline cu flori, fântânile frumoase şi străzile mici şi înguste, Eguisheim este de departe unul dintre cele mai frumoase locuri din Franţa pe care le poţi vizita. În fiecare an, satul primeşte cel puţin un premiu pentru frumuseţea şi conservarea arhitecturii, precum şi pentru monumentele sale istorice.

Apropo de istorie, satul a fost construit în anul 1.257, dar castelul principal este chiar mai vechi, construcţia datând din 1.220 (poate fi vizitată cu un ghid local). Un alt punct de atracţie al satului sunt fântânile. Acestea au fost construite de-a lungul secolelor, iar cea mai veche, cunoscută cu numele de Market Square, datează din 1.557.

Se pare că pentru vizitatori cel mai impresionant detaliu este arhitectura unică şi bine conservată a satului. Poate părea ciudat, dar casele par mai degrabă nemţeşti, însă explicaţia este simplă. Eguisheim a fost cucerit de germani în perioada 1.871-1.919. La acea vreme, Eguisheim avea deja formă circulară, clădirile fiind construite în jurul centrului satului. Cu toate acestea, influenţele nemţeşti nu au întârziat să apară, punându-şi amprenta îndeosebi asupra faţadelor şi detaliilor arhitecturale.

Momentul ideal de a vizita Eguisheim este în perioada Fete des Vignerons, adică ultima săptămână din august, când viticultorii se adună pentru a sărbători în stradă.

Pentru a vizualiza mai multe imagini cu acest sat fermecator accesează galeria foto. 

Sursa foto: http://unusualplaces.org

 

Articole similare

D’Ancona-Budiș Art Gallery

Mariela Vanu

Cum iti protejezi casa de incendiu

Ana Mincu

Ati mancat o salata astazi?

casamea.ro

Lasă un comentariu