Image default
Amenajare living Practic

Un living reinventat

Lucrarile au demarat in vara lui 2008, an in care gazdele noastre au mai achizitionat teren pentru a-si mari casa. Una din incaperile nou construite a fost amenajata ca bucatarie si separata cu usi culisante de living. Asa a inceput reconfigurarea parterului. In zona fostei bucatarii s-a creat un hol cu acces pe terasa dotat cu spatii de depozitare, care gazduieste si masina de spalat. Tot de aici se face intrarea in baia de serviciu.

Desi nu a fost repozitionat, livingul a fost marit prin inglobarea spatiului aferent baii de la parter, pentru a beneficia de o zona de dining. Initial, camera de zi era mult mai ingusta, iar distanta dintre canapea si televizor era prea mica, ceea ce reprezenta un disconfort pentru proprietari. In afara de aceste modificari, s-au refacut instalatiile si au fost inlocuite vechea centrala termica si sapa prin care erau trase instalatiile. In ceea ce priveste decorul, parterul a fost reamenajat complet. Amenajarea a durat aproximativ patru luni. Mobila din bucatarie, barul si corpurile pentru hol au fost realizate la comanda, dupa proiectul arhitectei, restul mobilierului fiind cumparat de la Mobexpert.

Finisajele au fost schimbate, punctul de atractie constituindu-l piatra decorativa care acopera, ca accent, peretii din living. De altfel, finisajul amintit a dat tonul unui decor bazat pe nuante de caramiziu. Si decoratiunile (achizitionate de la IKEA si Kika) au fost selectate in functie de acest criteriu. Din vechiul decor au fost pastrate doar obiectele decorative cu valoare sentimentala. Covoarele au fost cumparate de la IKEA si Mobexpert, iar usile culisante ce separa incaperile au fost realizate la comanda de firma Arcade. O mare atentie a fost acordata iluminatului. Arhitecta a conceput un sistem mixt, pe zone, pentru a evidentia anumite puncte de interes ale amenajarii. Tavanele au fost concepute special pentru a permite montarea unor surse de lumina in scafe, dar si pentru a masca grinzi inestetice.

Masuta Cuir, Mobexpert, 928 lei

Realizata din panouri de PAL furniruit cu furnir de stejar, finisaj wenge, fete de sertar capitonate cu piele naturala cusuta pe contur, 125x65x h 35 cm
Coltar Medina, Mobexpert, 7.348 lei
Tapiterie din piele Reflex brun si stofa, 260x240x h 95 cm
Taburet Milena, Mobexpert, 649 lei
Tapiterie din piele Reflex brun, 52x52x h 42 cm

Design, amenajare si decorare interioara: 
House Expert, arh. Alina Alecu, tel.: 0722-518.518, email: [email protected], www.houseexpert.ro

Articole similare

Reamenajare la bloc

Constantin Stefan

Cum arata dressing-ul ideal?

RL online

Bucatarie modificata substantial

Elena Virlan

Lasă un comentariu