Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Un foisor inedit, cu loc de gratar si spatiu de luat masa

Pentru norocosii care stau la casa sau au parte de o curte, venirea primaverii inseamna mult timp liber petrecut in natura. Si cum tocmai ce s-a deschis sezonul de gratare, iar temperaturile deja urca in termometre, este timpul sa te orientezi spre construirea unui foisor care sa-ti fie o a doua casa in zilele de vara. Iti venim in ajutor cu o idee de foisor intr-o forma inedita!

Cu siguranta, foisorul din imagini este unul conceptual, intr-un stil contemporan. Insa, pe langa capacitatea de a deveni atractia curtii, aceasta constructie are si avantajul functionalitatii , fiind mult mai practic fata de un foisor obisnuit. Exista doua zone separate: una de gratar, unde pot fi preparate mese delicioase, si un spatiu de luat masa potrivit chiar si pentru mese cu un numar mai mare de invitati.

Forma inedita, functionalitate maxima

Din punct de vedere arhitectural, foisorul este conformat ca o spirala cu unghiuri care ii asigura curbura. Constructia este realizata din 14 piese separate din lemn, drepte, insa a caror imbinare formeaza acest „val” multifunctional. Nicio piesa nu este identica cu cealalta, asigurand ca foisorul va avea forme unice din toate unghiurile din care va fi privit.

Forma spiralata asigura protejarea si umbrirea celor doua zone functionale, astfel incat se poate sta afara chiar si in zilele ploioase. Foarte interesant este si faptul ca fiecare functiune are parte de privelisti diferite. In acest fel, zonificarea este si mai puternica, desi accesul dintre masa si gratar este neperturbat si intotdeauna acoperit.

Echipare profesionista pentru petreceri relaxante

Gratarul este conformat ca o mica bucatarie, fiind utilat cu zona propriu-zisa pentru gatit, un mic blat de lucru, o chiuveta si o hota care preia fumul si mirosul, uneori, prea puternic. Acest nucleu functional este finisat in negru, generand, astfel, un contrast dinamic intre culoarea inchisa si lemnul foarte deschis la culoare. Doua tipuri de finisaje s-au folosit in zona de gatit: o caramida decorativa si un ecran de otel de culoare neagra, cu finisaj mat, pentru protectia peretelui.

Pentru a putea fi utilizat si dupa lasarea serii, s-a introdus si o echipare electrica simpla, constand in cateva spoturi care subliniaza culoarul interior generat de foisorul – spirala. Deasupra locului de luat masa au fost introduse cateva corpuri suspendate care propun singurul accent de culoare: rosu.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Locuinta P + 1E 1709

RL online

Designul interior, amprenta a designului vestimentar

Amalia Predescu

Noutati la expozitia BAUER IN-HOUSE 2011

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu