Image default
Home

Un finisaj cameleonic: caramida

Pentru inceput trebuie sa lamurim un aspect foarte important care are o pondere mare asupra bugetului. Astfel, din punct de vedere al materialelor, caramida poata fi aparenta,  fiind asemanatoare cu faianta, si de argila, material 100% natural care, automat, creste pretul.

Chiar daca la capitolul imagine amandoua arata la fel de bine, cele doua tipuri de caramida au intrebuintari diferite. De exemplu, cea din faianta este potrivita spatiilor unde umezeala este mai ridicate, cum ar fi bucataria sau baia. Acestea sunt rezistente si usor de intretinut.

In general, caramida este un finisaj intalnit in amenajarile rustice, traditionale, insa nu de putine ori a fost „zarita” si in decoruri contemporane, in contraste fascinante care ar bucura privirea si celui mai aspru critic. In functie de cat de „rece” va doriti sa fie atmosfera, puteti opta pentru acoperirea tuturor peretilor sau doar a unuia dintre ei care automat devine punctul de interes. De asemenea, fiind vorba de un living nu este exclusa introducerea unui semineu din caramida sau, cel putin finisat, in amenajarea camerei de zi.

Si din punct de vedere cromatic, caramida este jucausa. Asadar, avem nuante mai „sterse”, cu aspect uzat, care dau spre alb, crem, dar si culori intense de la terracota la grena si chiar rosu.

 

Articole similare

Fii creativ! Și scările pot fi decorate

casamea.ro

Culoarea personalitatii tale – PORTOCALIU

Elena Turcu

Kim Kardashian’s home

RL online

Lasă un comentariu