Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un dormitor de sticla intr-un apartament mic, de 38mp

Amenajarea unui dormitor incapator intr-un apartament de dimensiuni mici pare a fi ceva de domeniul fantasticului, insa intr-o locunta tip studio (garsoniera open-space) poti gasi solutii inedite. Deoarece nu exista o compartimentare anterioara, ai mult mai multa flexibilitate pentru a fi creativ si a amenaja spatiul conform preferintelor si stilului tau de viata.  

Un dormitor incastrat in sticla

Avand un spatiu mai amplu la dispozitie, cu o suprafata utila totala de 38 de metri patrati, i-a determinat pe proprietari, un cuplu tanar, sa nu renunte la confortul unui dormitor separat de zona de living. Pentru a nu incarca spatiul cu pereti de compartimentare, care ar fi avut circa 10-15 cm grosime, dar si pentru a asigura iluminarea noului spatiu de dormit, s-a optat pentru introducerea unei partitii de sticla spre zona de zi.

Noua compartimentare a oferit si posibilitatea organizarii unui spatiu pentru holul de acces. Pe o parte, acesta este delimitat de peretele dinspre grupul sanitar, finisat cu lemn, iar pe cealalta parte un perete in forma de S asigura doua spatii discrete de depozitare inzidita. Dressing-urile astfel create sunt distribuite pe doua parti: unul cu acces dinspre coridor si unul cu al carui acces se face din zona de dormit.

Desi este separat cu sticla, intimitatea dormitorului este asigurata printr-o draperie mobila. De asemenea, accesul se realizeaza dinspre coridor, camera de zi nefiind, astfel, stanjenita atunci cand exista musafiri.

Stilul minimalist, ideal pentru spatiile mici

Prietenul spatiilor mici este stilul minimalist, care presupune o decoratie minima si o locuinta care contine doar obiectele necesare. In acest mod se poate pastra o linie simpla care asigura o oarecare senzatie de spatialitate intr-o incapere de dimensiuni mici. Gama de culori este una neutra si simpla, constand in alb, bejuri, maronuri si griuri discrete, dinamismul spatiului fiind asigurat doar din contraste placute ochiului si texturi diferite.

Bucataria deschisa este discreta, fiind astfel realizata incat poate fi usor trecuta cu vederea. Fronturile albe ale mobilierului inaltat pana la cota plafonului se confunda aproape cu elementele constructive (pereti, tavan). Singurul element de decor este un candelabru cu suspensie, fixat deasupra locului de luat masa – spatiul central al amenajarii. Alte elemente decorative utile sunt incadrate in elementele de constructie: corpurile care ofera un iluminat decorativ placut sunt ascunse in spatele plafonului suspendat, iar oglinda inalta mascheaza perfect usa de acces la grupul sanitar.                                       

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Delta DesignExpo. Viziteaza expozitia pana pe 9 mai!

casamea.ro

Castiga o tigaie de la Tefal!

RL online

Trucuri pentru largirea optica a spatiului

Elena Virlan

Lasă un comentariu