Image default
LifeStyle Retete

Un desert delicios: placinta cu prune

Ingrediente:

150 grame de zahar

115 grame de unt, la temperatura camerei

140 grame de faina

1 lingurita de praf de copt

2 oua

1 praf de sare

12 prune

1 lingurita de scortisoara

1-2 linguri de zahar pudra

Citeste si: Desert de toamna cu prune

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune zaharul si untul intr-un bol si amesteca-le folosind un mixer electric. Cand compozitia devine pufoasa, iar zaharul s-a topit, incorporeaza, treptat, faina si praful de copt. La sfarsit, adauga ouale si un praf de sare. Amesteca foarte bine intreaga compozitie, acesta e secretul pentru ca placinta cu prune sa iasa pufoasa.

Spala prunele si taie-le in doua, indepartand samburii.

Toarna aluatul intr-o tava de copt rotunda si unsa cu putin unt in prealabil (sau cu ulei). Asaza prunele deasupra aluatului, cu partea taiata in sus si presara una-doua linguri de zahar pudra amestecate cu scortisoara.

Apoi, pune placinta cu prune in cuptor, putin mai jos, si las-o sa se coaca in jur de 40-50 de minute. Fa o proba cu o scobitoare sa vezi daca prajitura s-a copt si in mijloc; cand betisorul iese curat, inseamna ca e gata. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Poti servi placinta cu prune cu frisca sau cu smantana dulce.

Material preluat de pe http://vocea.12alle12.it

 

Articole similare

Concert Grigore Leșe și cete de colindători – Așteptând Crăciunul – 4 decembrie, 2017, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București, Sala Studio, ora 19:00

comunicat de presa

Stiai ca acestea sunt cele mai potrivite plante pentru o baie?

casamea.ro

Desert de weekend: tort de inghetata

Elena Virlan

Lasă un comentariu