Image default
Amenajare camera copilului Practic

Un decor prietenos

Aceasta a fost formula utilizata de designerul Alexandra Zabunov pentru a amenaja camera unui baietel curios si activ, aflat la varsta primilor pasi.

Orice camera trebuie amenajata dupa criterii impuse de varsta destinatarului. Pentru ca Tudor, micutul proprietar al spatiului din imagini, abia descopera lumea, parintii lui impreuna cu designerul Alexandra Zabunov au urmarit sa-i asigure un mediu sigur si confortabil, in care acesta sa-si consume energia si sa-si testeze abilitatile. De aceea, nu au facut rabat atunci cand a venit vorba de achizitionarea mobilierului importat din Belgia.

Acesta este ergonomic, practic si sigur. In plus, este acoperit cu o ceara speciala, non-toxica, care il protejeaza chiar si atunci cand micutul isi „testeaza” noii dintisori pe el. Pentru ca, la varsta pe care o are, Tudor petrece cel mai mult timp stand jos, pe podea, designerul a acoperit complet aceasta suprafata cu o mocheta groasa, extrem de mitoasa si catifelata, de la Carpet & More.

Pentru o siguranta sporita, modelul este dotat cu underlayer, care izoleaza termic foarte bine si care constituie un teren mai moale de „aterizare” in caz de accidente. Centrul incaperii a fost lasat liber tocmai pentru a-i oferi baietelului cat mai mult spatiu de joaca, fara sa se loveasca de mobila. Aceasta a fost repartizata de-a lungul camerei, pe langa pereti, asigurand strictul necesar in acest moment. Ulterior, poate fi completata cu alte corpuri, in functie de noile nevoi ale copilului.

In ceea ce priveste culorile, au fost alese unele linistitoare si odihnitoare, care sa nu-l agreseze vizual pe micut. Nuantele pale si neutre ale peretilor si mochetei contrasteaza placut cu mobilierul alb.

 

Articole similare

14 dormitoare cu aer country

Elena Virlan

Idei surprinzatoare pentru plafonul din camera copilului

Ana Mincu

Reamenajarea baii de serviciu

Constantin Stefan

Lasă un comentariu