Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un decor de poveste… orientala

Daca da, inseamna ca iti va surade ideea de a recrea macar partial atmosfera acelei lumi acasa la tine.

Daca te plictisesti repede si simti nevoia de schimbare, de un decor nou, inedit, in orice caz de ceva aparte, fa-ti curaj si incearca sa creezi o atmosfera mai speciala, cum ar fi cea orientala. La prima vedere, poate parea complicat, insa, dupa ce vei citi acest articol, iti vei da seama ca nu este atat de dificil sa obtii un ambient 100% oriental. In primul rand, trebuie sa stii prin ce elemente se defineste acesta si cum poti sa le combini astfel incat rezultatul sa-ti dea impresia ca traiesti in mijlocul acelei lumi.

Specifice stilului oriental sunt materiale ca matasea, organza, bumbacul si brocartul care, folosite adecvat, vor oferi oricarei incaperi un aer misterios. Dintr-un decor oriental nu lipsesc covoarele traditionale, taburetii din piele sau mozaic, baldachinul care cade lejer si pernele in culori vesele, prezente peste tot: pe canapele, pe jos, in jurul mesei. Reprezentative sunt si accesoriile din metale nobile, inoxidabile, cupele sau decoratiunile din argint, sfesnicele din cupru sau serviciile de ceai din alama.

Lumea orientala a culorilor cuprinde o gama larga de nuante, de la galben radiant pana la rosu intens si portocaliu stralucitor. In topul acestor nuante se afla auriul si aramiul. De asemenea, pentru a reda atmosfera specifica celor 1001 de nopti, ai nevoie de  podoabe scumpe, opulente, cu finisaj auriu.

Totusi, daca esti adeptul unui decor temperat, mai putin ostentativ, te poti inspira din cel creat de designerul George Marin, mai ales ca poate fi usor de adoptat. Principalele elemente care compun acest colt oriental sunt doua canapele, o masuta, un taburet, un paravan si un covor. Decorul este completat cu o serie de accesorii, cum ar fi oglinda cu rama din lemn, cateva vaze si… o narghilea.

Sfat

Daca doresti sa obtii un decor oriental, alege o masuta cu model floral sau forme geometrice, in jurul careia sa expui cateva pernute. Pe masuta poti aseza un sfesnic, un set de ceai sau o narghilea. Efectul va fi garantat.

Amenajare realizata de George Marin, tel.: 0727-037.543

Acest articol a aparut in revista Domus, nr. de ian. – feb., 2011

Articole similare

Mic, dar chic – un apartament care sfidează dimensiunile

casamea.ro

Cum sa-ti personalizezi husa telefonului pentru a iesi in evidenta

casamea.ro

Cum utilizezi galbenul intr-un interior?

Mihaela Calin

Lasă un comentariu