Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Un birou in bucatarie: 12 sfaturi practice!

Daca ai nevoie de un mic birou acasa si nu stii unde sa-l amenajezi, bucataria poate fi o optiune buna si poti adapta o zona pentru scris indiferent de spatiul de care dispui. In plus, bucataria are intotdeauna o atmosfera de relaxare, prietenoasa, numai buna pentru o sesiune de scris!

Bucataria are un anume “je ne sais quoi” care o face pretabila la cafele lungi cu prietenii si alte activitati relaxante. Acum cativa ani am ramas surprinsa dupa ce am constatat ca, fiind in vizita la parinti si avand vreo 4-5 alte posibilitati de a-mi organiza o zona provizorie de lucru, am ales inconstient bucataria pentru a scrie o lucrare destul de voluminoasa. Poate lumina constanta a fost cauza, ori accesul facil la frigider, insa, oricare ar fi fost motivul, cele 3 zile petrecute in bucatarie au fost chiar placute.

O alta motivatie buna, mai ales pentru tinerii parinti, este ca isi pot supraveghea copiii la teme in timp ce se ocupa de activitatile gospodaresti si stim cu totii ce avantaj mare este acesta pentru parintii cu serviciu.

1. Daca te-ai hotarat ca un birou in bucatarie este o idee buna, incepe sa cauti spatii care se pot preta unei astfel de amenajari. Spatiile “moarte” sunt ideale (colturi greu de utilizat si pereti goi). Ai fi surprins ce poate sa faca un perete gol, o masa si un scaun confortabil!

2. Foloseste-te de pereti cat de mult poti! Suprafata biroului va fi limitata, asa ca poti suplimenta spatiul printr-o placa de pluta adosata peretelui unde poti prinde notite sau alte maruntisuri! Nici o tabla de scris nu este o solutie de ignorat, mai ales daca ai copii!

3. Daca ai suficient spatiu de depozitare, poti folosi o parte pentru organizarea biroului. Acest lucru s-ar putea sa insemne cateva modificari aduse mobilierului, insa o planificare atenta iti va da mai putine batai de cap.

4. Am mai spus-o: suprafata unui birou in bucatarie va fi minimala, asa ca daca ai nevoie de printer, fax si unitate centrala in zona de lucru, incearca sa le ascunzi in dulapuri si sertare si sa folosesti rafturi cu sisteme glisante pentru a le utiliza.

5. Daca ai insula centrala, esti unul dintre norocosi. Poti organiza acolo majoritatea spatiului de depozitare, pentru a lasa loc de birou pe marginea bucatariei. In felul acesta se genereaza si o separare functionala intre spatiul de scris si zona de masa si preparare.

6. Asigura-te ca ai la indemana suficiente surse de electricitate pentru laptop, imprimanta, telefon si orice altceva mai folosesti la birou. Daca n-ai suficiente, poti folosi oricand un prelungitor.

7. Daca tot vorbim de electricitate, organizeaza spatiul astfel incat sa nu ai cabluri la vedere sau pe suprafata de lucru. Motivatia nu este doar de natura estetica, ci si din ratiuni de siguranta in exploatare. Tine cont de faptul ca in bucatarie pot exista stropiri accidentale si manevrari gresite ale instrumentelor de taiat.

8. Nu uita de iluminare! Sigur, lumina naturala este de preferat, dar daca nu iti permiti luxul de a amenaja biroul langa fereastra, opteaza pentru iluminarea artificiala sub corpurile suspendate. Oricum nu vei avea spatiu de lampa si vei avea si lumina directionata.

9. Daca ai posibilitatea, fixeaza monitorul computer-ului pe perete! Vei castiga destul de mult spatiu!

10. Foloseste un scaun confortabil! Sigur, poti utiliza unul din scaunele de bucatarie daca petreci putin timp la birou! Pe langa confort, este important ca scaunul sa poata fi bagat sub birou cand nu este utilizat.

11. Daca vrei un birou pe care sa-l maschezi la nevoie sau pur si simplu ai suficient spatiu de depozitare la care poti sa renunti, nu uita de varianta organizarii zonei de scris in… dulap!

12. Foloseste sistemele de organizare de bucatarie pentru a aranja si obiectele necesare lucrului la birou, in sertare sau in afara lor!

Articole similare

Cimisirul, un gard viu despartitor

Catalina Coca

Constructia, intretinerea si decorarea iazului de vis!

Gardena

Plante otravitoare de care sa ne ferim

Geanina Bica

Lasă un comentariu