Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un apartament in Taiwan amenajat cu grija pentru copii

Cand esti copil, nu este nimic mai frumos decat sa gasesti acasa mici locuri unde sa ai intimitate, unde poti sa te joci si unde spatiul este la scara staturii tale. Cu siguranta iti amintesti de momentele in care iti faceai un fort din perne si cearsafuri pentru ca nu gaseai in apartamentele asa-zis comuniste o zona doar a ta.

O familie din Taiwan si-a amenajat locuinta avand exact acest aspect in minte: sa ofere spatii optime pentru copii, fara a-i pierde din vedere si fara a sacrifica metri patrati pretiosi. Este clar, deja, ca atunci cand vorbim despre amenajarea unei case avand grija pentru copii nu ne fererim la acele protectii pentru colturi sau prize cu protectie, ci vizam un aspect mult mai profund, care poate afecta in sens pozitiv dezvoltarea emotionala a celor mici.

Open space iluminat natural din abundenta

Apartamentul din Taoyuan, Taiwan are un plan liber, conformare solicitata de proprietar si posibila datorita structurii constructiei. Parintii si-au mai dorit multa lumina naturala si spatii de joaca pentru copii. Rezultatul obtinut de arhitectii de la Awork Design Studio este o zona ampla de locuit care este subimpartita in multe zone functionale, fara a parea dezorganizata.

In spatiul principal, familia se poate bucura de o zona de living, cu o canapea de dimensiuni generoase, zona de entertainment (TV, DVD, etc.), spatiu de luat masa situat in fata unor ferestre largi, putandu-se dubla si ca zona de lucru sau studiu. Ca paleta de culori, lemnul masiv in nuante calde (pardoseala continuata ca finisaj de perete si chiar de plafon) este temperat de tonuri neutre de alb, gri, bej si negru.

Zona de acces este generoasa, are spatii de depozitare care se confunda cu finisajul de perete si este delimitata descret, dar eficient, de un paravan permeabil vizual: o serie de rafturi pe o structura metalica subtire.

Spatii dedicate copiilor cu utilizari multiple

Cele mai interesante spatii sunt, insa, cele doua zone dedicate copiilor, adiacente camerei de zi. Acestea sunt descrise ca doua buzunare ale spatiului principal. Ele sunt amenajate diferit, pentru a fi atractive pentru cei mici, insa cu un design care face parte din directia de ansamblu.

Pentru a nu-si pierde utilitatea in cadrul locuintei, aceste doua zone pot fi utilizate si in alte moduri. Primul spatiu de joaca este amenajat cu un cort minimalist pentru copii, impreuna cu zone pentru depozitarea jucariilor, insa tot pe acolo se realizeaza accesul in zona de dormit. In celalalt areal pentru joaca se distinge un perete negru pe care se afla o grafica potrivita celor mici. Atunci cand vor creste, copiii si, pana atunci, parintii lor pot utiliza spatiul ca mini-biblioteca.

Sursa foto: www.design-milk.com

Articole similare

Amenajarea bucatariei cu tapet in nuante de verde

Ana Mincu

Importanta pavajelor

Luana Ibacka

Inspiratie: Mobila din epoca de piatra

Olivia Vereha

Lasă un comentariu