Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un apartament mic, dar foarte bine amenajat

Un spatiu limitat nu inseamna optiuni limitate de amenajare. Dimpotriva, locuintele mici sunt un bun prilej de a-ti stimula imaginatia si de a pune in practica cele mai creative idei, astfel incat spatiile sa fie armonioase, dar si functionale.

Un exemplu relevant in acest sens este apartamentul din imagini, care detine o suprafata de doar 52 de metri patrati. Insa incaperile par spatioase si foarte confortabile. De ce? La baza proiectului au stat cateva reguli stricte de amenajare, care s-au respectat pana la final. De exemplu, s-a pus accent pe culori deschise (gri, lila, bej) si mult alb. Se stie ca nonculoarea alb are un efect de marire a spatiului, oferind totodata si multa luminozitate.

O alta regula care a stat la baza amenajarii a fost gruparea mai multor functiuni intr-o singura incapere. De exemplu, in living a fost creat un spatiu de relaxare (zona de tv), de entertainment (pentru sah, table etc.) si de studiu (cu masa si scaun de birou). De asemenea, bucataria include si zona de dining, astfel ca s-a rezolvat si problema locului de luat masa. Cea mai mica incapere a fost alocata dormitorului, asta si pentru ca serveste doar pentru somn.

Nu in ultimul rand, s-a renuntat la unele usi, cum ar fi cea dintre living si bucatarie sau living si hol, fapt care creeaza vizual senzatia de spatiu. S-au pastrat, desigur, cele de la dormitor si baie, pentru ca utilizatorii sa beneficieze de intimitate.

Pentru o vizualizare completa a apartamentului acceseaza galeria foto.

Articole similare

„Mozaic” de stiluri intr-o bucatarie primitoare

casamea.ro

Nitu Daniela

RL online

Obligatii fata de plante

Luana Ibacka

Lasă un comentariu