Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un apartament de 45 mp cu aer masculin, insa colorat!

Apartamentul de 2 camere din imagini a fost reconfigurat pentru a-i da un plus de functionalitate, profitand la maxim de cei 45 de metri patrati avuti la dispozitie. Rezultatul este o amenajare care se potriveste manusa proprietarului a carui meserie este in domeniul muzical.

Reconfigurarea unui plan uzual de apartament cu 2 camere

Deoarece configurarea initiala a apartamentului nu se potrivea stilului de viata si necesitatilor functionale ale proprietarului, locuinta a suferit mici modificari. In plus, arhitectii au descoperit ca peretii de compartimentare dintre camere erau intr-o conditie improprie. Fiind nestructurali, acestia au putut fi demolati, noua compartimentare fiind realizata cu ajutorul peretilor usori din gips-carton, fara a fi cheltuite sume astronomice.

Astfel, apartamentul de doua camere a fost regandit cu doua zone principale. Living-ul a luat forma unui studio tip open-plan, cu bucataria si locul de luat masa integrate in zona de zi. Dormitorul a fost separat de spatiul de zi si, prin reconfigurarea lui, s-a obtinut o zona generoasa pentru un dressing – functiune care, de cele mai multe ori, lipseste din apartamentele de mici dimensiuni.

Tot in dormitor se afla si un mic birou care a fost exclus din zona de living deoarece acolo a fost organizat un spatiu de lucru cu orga. In camera de zi, proprietarul planuieste sa petreaca majoritatea timpului, singur sau impreuna cu prietenii, iar amenajarea si diversitatea mobilierului reflecta acest lucru.  

Grupul sanitar a fost organizat in imediata apropiere a intrarii, iar compartimentarea pentru aceasta zona permite living-ului o dezvoltare in forma de L. Prin acest artificiu, bucataria a putut fi mascata in spatele baii, chiar daca este gandita ca un open plan.

O amenajare relativ ieftina

In general, amenajarea locuintei a fost facuta cu un buget redus. Piesele de mobilier sunt produse in masa si presupun asamblarea de catre proprietar. Aceasta optiune a generat costuri mai mici pentru mobilier, dar si o viteza mai mare de amenajare – fiind astfel redus si costul necesar echipei de muncitori.

In ceea ce priveste stilul ales, acesta este indiscutabil unul cu aer masculin si cu o paleta de baza neutra: alb, gri si lemn de culoarea ciresului. Cu toate acestea, sunt introduse cateva culori puternice, care anima intreaga amenajare: verde-galbui si turcoaz. Aceste accente dau un aer modern, chiar vesel, si sunt plasate in decor prin intermediul catorva elemente: scaune, fronturi mobilier TV, peretele din spatele rafturilor si living si cateva accesorii si decoratiuni.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Accesorizarea bucătăriei sau cum să ai ceva special în spațiul destinat gătitului

casamea.ro

5 sfaturi pentru transformarea podului intr-o mansarda luminoasa

VELUX

Proiect rezidential finalizat in Bucuresti

Luana Ibacka

Lasă un comentariu