Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Un apartament axat pe confort

Beneficiarii si-au dorit un interior contemporan, confortabil si elegant si au stiut inca din start la cine trebuie sa apeleze in acest sens.                                     

Alina si Misa Alecu sunt foarte buni profesionisti si pun mult suflet in ceea ce fac. Asa ca, inca de cand am achizitionat apartamentul (in august 2007), am stiut ca il vom amenaja cu ajutorul lor.
Apartamentul a fost ales in functie de mai multe criterii: suprafata, posibilitatea de a face anumite modificari, vechimea blocului si, nu in ultimul rand, locatia.

Inca de la inceput mi-am dorit ca bucataria sa fie deschisa, iar baia si dormitorul sa aiba dimensiuni generoase. Toate acestea, desi nu erau disponibile prin structura initiala a apartamentului, au fost obtinute in urma unor modificari.

Practic, bucataria actuala inglobeaza spatiul de care dispuneau initial bucataria, baia de serviciu, camara si debaraua. Renuntand la peretii ce delimitau aceste functiuni, a rezultat o bucatarie generoasa, care comunica, asa cum imi doream, cu livingul.

Dormitorul matrimonial a devenit mai mare in urma desfiintarii peretelui care il separa de camera de zi si in urma utilizarii unei portiuni din suprafata livingului pentru a crearea unei nise in dormitor, ce gazduieste dressingul. De asemenea, balconul aferent dormitorului a fost incorporat in suprafata camerei. Si baia principala a fost marita, prin inglobarea unei mici parti din spatiul ce-i revenea celui de-al doilea dormitor.

 In urma acestor modificari, apartamentul a capatat configuratia pe care mi-o doream, iar anumite incaperi (cele de interes pentru mine) au devenit mai spatioase. Procesul de amenajare a durat aproximativ patru luni si a decurs foarte lin. Mobilierul, covoarele, corpurile de iluminat si chiar placile ceramice au fost achizitionate de la acelasi magazin, fapt ce ne-a usurat mult demersul decorativ. Ne-am consultat cu arhitecta in privinta fiecarui detaliu. De exemplu, ea ne-a consiliat ce model de tapet sa alegem pentru dormitor si unde anume sa amplasam decoratiunile pe care le-am achizitionat, pentru ca interiorul sa fie armonios si conform asteptarilor noastre. In decor au trebuit inserate si alte elemente, precum tablouri si plante, deoarece mie imi plac foarte mult.
Noi punem mare accent pe confort, utilitate si pe realizarea unei atmosfere calde si primitoare. Asa ca, in principiu, acestea au fost criteriile care ne-au ghidat in procesul de amenajare si decorare.

Inca de la inceput i-am solicitat Alinei un anumit registru in care sa se incadreze toata casa, si anume culori placute, odihnitoare, fara stridente si extravagante inutile. In cazul mobilei, procesul de selectie a decurs cam asa: de obicei alegeam noi cateva variante de mobilier, iar decizia finala o luam impreuna cu arhitecta. Baia a fost in totalitate ideea Alinei (o baie superba, dupa parerea noastra). 

Noua ne place, fireste, toata locuinta si ne simtim minunat in orice colt al ei. Imi place in mod special bucataria, desi n-am timp sa stau prea mult in ea, iar dormitorul este exact ce ne-am dorit.”

 

Articole similare

Dormitorul mic se transforma in dormitor mare

Elena Turcu

Aspirator clasic sau unul cu filtrare prin apa?

casamea.ro

Apartament amenajat in stil contemporan

Elena Virlan

Lasă un comentariu