Image default
Amenajari Interioare

Un accent galben solar in casa ta pentru a te lupta cu iarna

Zica Pantone ce-o vrea si alti asemenea care aleg „culorile anului” pentru intreaga lume, niciun verde crud n-o sa incalzeasca un interior asa cum o face un accent bine plasat de galben solar. Daca nu stii unde exact sa folosesti aceasta culoare puternica, dar destul de pretentioasa, avem, ca de obicei, cateva idei numai bune de pus in practica.

Soare in bucatarie

Bucatariile ajung, de multe ori, sa fie cam monotone, chiar triste. Daca esti in curs de reamenajare si mobilierul alb iti face cu ochiul, combina-l si cu putin galben. Efectul este similar cu acela pe care il da sarea pusa cat trebuie in bucate.

Unde poti integra galbenul, ne intrebi? Incearca sa-ti imaginezi cum ar arata cateva fronturi galbene la dulapurile suspendate sau, din contra, la corpurile de jos? Daca totusi nu vrei sa introduci aceasta culoare atat de radical in amenajare, poti opta pentru o placa de sticla galbena pentru a proteja zona din spatele chiuvetei si aragazului, ceea ce gasesti prin revistele straine sub denumirea de „backsplash”. Vestea buna? Protectia o poti schimba fara mari batai de cap in cazul in care te plictisesti de galben sau vrei sa dai un suflu proaspat peste cativa ani.

O alta varianta ar fi un blat colorat, ori pentru zona de lucru, ori pentru masa – daca spatiul iti permite. Poti chiar reconditiona blatul pe care il ai prin refurniruirea sa, ori il poti schimba cu o varianta rezistenta dintr-un compozit sau chiar din beton colorat in masa!

Nu plecam din bucatarie fara sa-ti recomandam sa arunci o privire si scaunelor pe care le ai. Schimbarea lor cu niste variante colorate nu e o investitie mare, insa poate aduce o noua atmosfera in casa ta!

Living room insorit

Vei rade, nici macar nu insistam pe deja clasica solutie de a vopsi un perete accent in culoarea galben. In schimb avem urmatoarele puncte de interes: canapea, covor, tablouri / grafica. De schimbat canapeaua e mai costisitor, dar in unele amenajari poate fi o decizie pe care sa n-o regreti ani de zile. Altfel, ce zici de niste perne decorative galbene, aruncate pe o canapea intr-o nuanta neutra (alb, gri, negru, bej rece)?

O alta solutie de-a dreptul ieftina este sa inramezi grafica a carei culoare predominanta este galbenul si s-o complimentezi cu alte 2-3 accesorii micute in aceeasi culoare. Si schimbarea covorului cu unul in tonuri de galben este o varianta si nu ar trebui sa te sperie. Mai ales pentru un decor minimalist, poti gasi covoare suferitoare, cu fir scurt la preturi care pana mai ieri erau doar un vis frumos.

Sursa foto: www.design-milk.com

Articole similare

O casa extravaganta

Simona Popa

Proiect de casa realizat la Slatina

Costel Popa

Un decor contrastant

casamea

Lasă un comentariu