Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Tu pui aditivi impermeabilizanti in beton?

Aditivii care ajuta betonul sa se descurce mai bine cu apa din mediul inconjurator se numesc aditivi impermeabilizanti.

Mult mai bine ar fi, insa, sa cumparati un aditiv plastifiant cu trei calitati laolalta: reducator de apa, intarzietor de priza si impermeabilizant.

Care sunt motivele pentru care ati cheltui banii pe asa ceva? Va spun intai ca nu-i cheltuiti, ci-i economisiti. E aproape ca si cum ai intreba daca e scumpa vaselina cu care ungi bicicleta! Pai, poate fi scumpa, dar daca in felul asta prelungesti viata unei biciclete cu adevarat scumpe, mai e vaselina scumpa, sau ieftina?

Revenind la aditivul plastifiant, hai sa vorbim despre avantajele pe care le asigura consumul constient de asa ceva.

In primul rand, trebuie sa stiti ca el creste rezistenta betonului, la acelasi dozaj. Cu alte cuvinte, fara sa puneti mai mult ciment, obtineti un beton mai `strong`. Deloc de neglijat!

Deasemenea, acest aditiv creste durabilitatea betonului. Doi iepuri dintr-un foc: cu un singur aditiv, realizati un beton mai rezistent, care-si pastreaza calitatile mai multi ani.

La fel de importanta este si scaderea impermeabilitatii betonului. Acest lucru se obtine prin cresterea densitatii betonului, concomitent cu scaderea porozitatii lui. Cred ca nu trebuie sa spunem mai mult, daca e vorba de betonul pe care-l turnati la fundatie, beci, placa, piscina, rezervor de apa, alei pentru masina etc.

Utilizarea aditivului, de asemenea, este similara cu scaderea riscului aparitiei fisurilor. Iar fisura e mai mult decat un `rid`, e inceputul unei mari crapaturi!

O ultima calitate, apparent favorabila doar constructorului, este aceea ca aditivul creste lucrabilitatea betonului. Daca va ganditi mai bine, insa, veti intelege ca nu numai constructorul castiga din treaba asta ci, si dvs: daca el termina mai repede si mai usor,macar ca terminate mai repede santierul, si tot e ceva!

 

Articole similare

Imbatabilă pe suprafețe plane și în şanţuri

M.Equipment

Casele din lemn: argumente pro şi contra

Alina Boicu

Sfaturi despre cum sa-ti realizezi o mansarda

RL online

Lasă un comentariu