Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Trucuri mici pentru un spatiu mai mare in bucatarie

Desi la prima vedere, pare a fi sfarsitul lumii, spatiile mici pot fi simpatice, primitoare si utile. Trebuie doar sa stii cum sa faci fata problemei si apoi vei avea parte de tot confortul.

Bucatariile mici reprezinta subiectul nostru de discutie. Exista mai multe trucuri prin care poti pune in valoare un spatiu modest spre mic si asta fara prea mult efort sau o investitie foarte mare.

1. Un prim sfat pentru o bucatarie mica de apartament, de cele mai multe ori longitudinala, este acela de a folosi oglinda pe post de finisaj al peretelui din spatele blatului de bucatarie. In felul acesta, vei crea senzatia de mai mult spatiu.

2. Intotdeauna, intr-o interior nu foarte generos, amenajati pe verticala. Daca podeaua nu va permite sa va intindeti prea mult, peretii va vin in ajutor mai mult decat credeti. De exemplu, spatiile de depozitare dintr-o bucatarie mica pot fi „urcate” pana la tavan.

3. Atentie si la mobilier si accesorii. Alegeti un mobilier compact (insula iese din discutie, cel mult o peninsula poate fi integrata) cu sertare culisante, design minimalist sau piese de mobilier pliabile. O idee simpla, dar avantajoasa, este aceea de  a alege scaune fara manere, clasice si ergonomice. Politele „deschise” sunt o alta varianta prin care bucataria poate parea mai spatioasa, insa trebuie sa ai grija la curatenie si ordine pentru ca totul va fi la vedere.

4. Referitor la accesorii, alege de exemplu cosuri sau tavi supradimensionate in care iti poti organiza ingredientele sau „prezenta” fructele, intr-un mod elegant si „curat”, fara a incarca vizual bucataria.

5. Din punct de vedere cromatic, culorile deschise, neutre sunt recomandate. Daca ai o culoare preferata, aceasta se poate regasi atat in cazul finisajelor, mobilierului si accesoriilor, fie in aceeasi nuanta sau intr-o paleta de nuante derivate dintr-o culoare anume. 

Articole similare

Ghirlandele – elemente decorative pentru sărbători pline de farmec

casamea.ro

Un conac vechi transformat intr-o casa adorabila

Simona Popa

Geometrie simpla, pe malul marii

casamea.ro

Lasă un comentariu