Image default
Amenajari Interioare

Trend international – Identitate venetiana

Asemenea unui spectacol de exceptie regizat de un maestru in domeniu, locuintele noastre devin scenele unor actori amatori, iar succesul piesei este dat de detalii, de un stil personalizat in functie de trasaturile de baza ale beneficiarului. Asa cum fiecare dintre noi avem o poveste de transmis, la fel si piesele care compun caminul nostru ne graiesc un mesaj propriu. Insa niciunul dintre acestea nu ar ajunge celebru daca ochii nostri nu ar avea capacitatea de a-l percepe.

Astfel, importanta corpurilor de iluminat este mai mare decat ne-am astepta, acestea oferind noi dimensiuni unui spatiu, dinamica si sentimente, investitia generoasa in obiecte de gen fiind una justificabila.

Trendurile se schimba cu repeziciune dar, urmand sfatul specialistilor in domeniu, care ne indeamna sa optam pentru obiecte al caror design nu va pali prea curand, odata selectate impactul vizual va fi la fel de puternic pentru o perioada nedeterminata. Or, pentru a impresiona spectatorul, scena are nevoie de obiecte originale, elegante, cu identitate vizuala.

Toate aceste atribute le-am gasit nu mai departe de inima Venetiei. Aici iau nastere produsele care vorbesc o limba antica, corpurile de iluminat Venetia Studium. Decoratiuni rafinate, corpurile de iluminat realizate dintr-o sticla laptoasa satinata, par sa intruchipeze adevarate sculpturi de lumina. Perpetuarea traditiei reprezinta una dintre preocuparile companiei, astfel reusind sa produca fara incetare obiecte inegalabile, de o eleganta desavarsita.

Stilul clasic, nelipsit de originalitate, a fost dobandit datorita unei cercetari continue, precum si prin atentia deosebita oferita micilor detalii care intotdeauna vor face diferenta.
Celebrele lampi Fortuny se diferentiaza cu lejeritate de orice alt produs similar prin povestea pe care cu entuziasm o comunica nonverbal. Multumita structurii particulare si variatelor modele propuse de Venetia Studium, aceste corpuri de iluminat isi pot gasi locul in orice amenajare interioara.

O lumina de calitate, inserata intr-un spatiu, reprezinta o necesitate care in cazul de fata va fi satisfacuta fara repros, in acelasi timp atmosfera atemporala fiind redata cu precizie.
Inspirate de atenta supraveghere a lumii de ieri si de astazi, aceste corpuri de iluminat sunt rezultatul mandriei, al pasiunii si entuziasmului.

Colectia Scheherazade ne trimite inevitabil cu gandul la magnificul Orient. Structura eleganta reprezinta o pagoda rasturnata, suspendata prin intermediul unor corzi decorate cu sticla de murano. 

Concubine, o denumire poetica data unor obiecte de iluminat originale si misterioase. Triunghiurile si patratele din lemn au fost alaturate intr-o maniera extrem de simpla atat pentru a pune in evidenta delicatetea matasii, cat si pentru a o proteja.

Samarkanda, inspirata de ferestrele catedralelor Gotice, reprezinta o fuziune intre delicatete si duritate, intre matase si metal.

Avand o forma de scut, decorata cu motive otomane, Scudo Saraceno se aseamana cu un soare, si asta datorita configuratiei sectionale ce porneste chiar din centru.

Ultima, dar nu cea din urma, colectia Cesedello reprezinta o spirala eleganta care aminteste de turbanul musulman. Silueta rafinata reprezinta sinteza curentului oriental renascentist, prezent in Venetia inca din secolul al XV-lea.

Lampa Fortuny, un corp de iluminat cu prestanta care se remarca prin gratie si bun-gust.

Citat: In fiecare zi, prin culori, design si arhitectura, Venetia reprezinta o sursa de inspiratie. Istoria orasului si legatura sa cu Bizantul sunt constant puncte de referinta pentru proiectele Venetia Studium.

Articole similare

Casa ideala pentru o familie tanara

casamea.ro

Cum sa iti aplici model pe pereti cu role speciale de varuit

RL online

10 cabane ideale pentru vacanţa de iarnă

Alina Boicu

Lasă un comentariu