Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Trei solutii constructive – BCA, caramida sau lemn?

Iata cateva avantaje ale fiecarei solutii constructive, fie ca folosesti BCA, caramida sau lemn:

BCA Fiind considerati de multi drept vedeta materialelor de constructie, se poate spune ca BCA-ul reprezinta o solutie eficienta mai ales daca se tine cont de componenta acestora – 100% naturala. De asemenea, dimensiunile sale destul de mari iti dau posibilitatea ridicarii constructiei destul de rapid, fiind astfel considerat de multi drept cea mai rapida metoda de constructie de acest fel. Grosimea peretilor de 30 centimetri trasforma BCA-ul intr-un bun izolant termic, fara a mai fi nevoie sa se adauge alte materiale izolatoare la interiorul si exteriorul cladirii.

Caramida Fiind fabricata la temperaturi destul de ridicate, caramida asigura o mare durabilitate lucrarii. Continutul acesteia este 100% natural, avand la baza nisip si argila, ambele arse prin diverse procedee de fabricatie. Rezistenta mare la inghet, dar si impermeabilitatea apei reprezinta alte avantaje vizibile in timp ale caramizii. De asemenea, modul lor de fabricare prin presare detemina o calitate superioara acestora, in asa fel incat zidurile sa nu prezinte ulterior imperfectiuni. Avand la baza materiale naturale, caramida reuseste sa imbine cel mai bine rezistenta in timp cu izolarea termica in asa fel incat sa se mentina o temperatura calduroasa iarna si racoroasa vara.

Lemnul Stim cu totii ca orice constructie din lemn creaza o stare de confort net superioara constructiilor din beton. In cazul in care lemnul este tratat si ignifugat, acesta poate rezista foarte mult timp – uneori durata de viata a unei astfel de constructii ajungand si pana la o suta de ani. Rezistenta in fata cutremurelor, fiind constructii usoare, reprezinta un alt avantaj major in zonele supuse riscului de producere a cutremurelor.

Articole similare

Ferestre regale de la Gealan

casamea.ro

3 tipuri de pardoseli originale pentru terasa

Elena Virlan

Incep executarile silite la Prima Casa

RL online

Lasă un comentariu