Image default
LifeStyle

Trandafiri sălbatici pentru grădini inedite

Trandafirii sălbatici sunt plante perene cu un farmec aparte care oferă un spectacol frumos în cea mai mare parte a anului prin florile, frunzele şi fructele lor. Peisagiştii îi consideră florile ideale pentru grădinile vintage sau cele romantice.

Frunze, flori şi fructe

Atunci când te gândeşti la trandafiri sălbatici, îţi apar în minte nişte plante cu flori roz. Însă gama de culori a florilor şi frunzelor este mult mai bogată şi variază în funcţie de specie sau anotimp. De exemplu, toamna, frunzele pot avea culori variate, de la galben, maroniu şi până la roşu. De regulă, florile sunt roz, roşii sau albe. Cele mai multe soiuri de trandafiri sălbatici înfloresc în iunie. Fructele, denumite măceşe, au forme diferite: lunguieţe, mici, rotunde, uşor bombate, grupate în ciorchini, sau mari şi acoperite cu peri fini. Fructele se coc la sfârşitul toamnei şi tot atunci sunt bune de recoltat.

Condiţii de viaţă

Spre deosebire de cei nobili, care sunt mai pretenţioşi, trandafirii sălbatici tolerează orice fel de sol, chiar şi pe cel sărac sau pietros. Soiurile sălbatice suportă bine semiumbra şi chiar umbra şi au nevoie de doar câteva ore de soare pe zi. De asemenea, au nevoie de puţină apă, rezistând bine şi în perioadele de secetă.

Îngrijire

Trandafirii sălbatici cresc uşor, înfloresc abundent şi se caţără uşor. Dacă sunt ajutaţi, pot “îmbrăca“ diverse suprafeţe, cum ar fi spalieri, scări, foişoare etc. Tufele se pot tunde, însă se recomandă să fie îndepărtate doar ramurile moarte, cele fragile sau cu aspect neplăcut. Tunderea tufelor se poate face şi în funcţie de rezultatele pe care vrei să le obţii. De exemplu, cu cât tufele sunt tunse mai mult, cu atât produc mai multe flori şi mai puţine fructe.  

Sursa foto:

www.pinterest.com

widowsendorphins.blogspot.com

commons.wikimedia.org

Articole similare

Ce sunt si cum se intretin lucrarile protetice?

RL online

ULTRA protectie pentru un organism fortificat – noua gama Vitabiotics

casamea.ro

Formarea profesionala in industria mobilei: Probleme si solutii

comunicat de presa

Lasă un comentariu