Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Trandafiri cataratori pentru gradini romantice

Parfumeaza, decoreaza si „fura” privirile celor care trec pe langa ei… Probabil, ai ghicit ca este vorba despre trandafirii cataratori, flori ce aduc un aer romantic oricarei curti sau gradini.

Cu siguranta, esti fascinat de fiecare data cand treci pe langa o casa „impodobita” cu trandafiri cataratori. Acestia se numara printre cele mai iubite flori si au avantaje ce nu pot fi trecute cu vederea: paleta mare de culori, perioada indelungata de inflorire, ingrijirea nepretentioasa (chiar si pentru gradinarii amatori).

Daca dispui de un spatiu verde si te-ai hotarat sa-l plantezi cu trandafiri cataratori, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, printre care si locul de plantare. Trandafirii prefera zonele cu soare.

Trandafirii cataratori pot ajunge la o inaltime de 2-3 metri si chiar mai mult. Majoritatea infloresc o data pe an, dar exista si soiuri care fac flori de mai multe ori pe an, pana cand apare inghetul. Ca regula generala, speciile cataratoare au un parfum mai slab decat cele obisnuite. Acestea se ingrijesc usor, insa este bine sa le alegi in functie de tipul de pamant si clima specifice zonei in care locuiesti. Apoi, este important sa te gandesti si la celelalte flori pe care doresti sa le cultivi in jurul trandafirilor.

Trandafirii cataratori difera de cei obisnuiti prin faptul ca, dupa ce i-ai plantat, trebuie sa-i antrenezi pe un stalp, perete, pergola etc. Ramurile cresc foarte mult, uneori intinzandu-se pe spaliere special construite, pe casa sau pe bolta. Unele specii de trandafiri infloresc abundent. Inainte de a planta trandafiri cataratori, gandeste-te si la latura estetica. Mai exact, alege culoarea lor nu numai in functie de preferintele personale, ci si de faptul ca in gradina ar trebui sa existe o paleta cromatica complementara.

Articole similare

Gradina fara alergeni

Catalina Coca

O gradina fermecatoare ce ascunde multe surprize

Elena Virlan

Amenajeaza-ti holul cu buget redus

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu