Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Tot ceea ce trebuie sa stii despre vata minerala de sticla

Izolarea casei este imbratisata din ce in ce mai mult de proprietari, fapt care nu poate decat sa ne bucure, tinand cont de protectia care vine odata cu montarea ei si, cand spunem protectie, ne referim atat la locuinta, cat si la mediul inconjurator.

Comparativ cu alte tipuri de izolatie, vata minerala de sticla bifeaza trei mari puncte care ar trebui urmarite in alegerea materialului potrivit: izolatie termica, acustica si rezistenta sporita la incedii (clasificare A 1 de comportament la incedii conform Clasificarii Europene).

Si, pentru ca tot vorbeam de investitii pe termen lung, specialistii ne asigura ca in 2-3 ani costurile instalarii vor fi acoperite prin economii de energie importante si, automat, facturi mai mici la intretinere.

Printre avantajele alegerii vatei minerale de sticla se numara si reducerea costurilor de manipulare si transport datorita ambalarii compresate, dar si instalarea cu usurinta a placilor/rolelor.

Unde poate fi aplicata vata minerala de sticla?

Fiind un material atat de flexibil, vata minerala de sticla nu are prea multe interziceri.

Ea poate fi folosita cu incredere in cazul peretilor exteriori care au o structura de lemn pentru izolarea termica si acustica a acestora,  in cazul peretilor interiori de compartimentare cu structura metalica sau de lemn, dar si in cazul pardoselilor sau tavanelor suspendate. Acoperisurile inclinate, precum cele din mansarda, sunt si ele candidate in „cursa” izolarii cu vata minerala de sticla.

De unde putem achizitiona vata minerala de sticla?

Compania Knauf Insulation reprezinta una din cele mai respectate si in rapida expansiune companii de pe piata internationala in ceea ce priveste materialele izolante.

Knauf Insulation produce o gama larga de produse din vata minerala de sticla de inalta calitate, pentru o varietate de aplicatii: acoperisuri inclinate, pereti despartitori, pereti interiori etc.

Mai mult, vata minerala de sticla Knauf Insulation este rezistenta la descompunere, non-higroscopica, nu favorizeaza aparitia parazitilor si a ciupercilor, mucegaiului sau bacteriilor. Este neutra din punct de vedere chimic si nu contine impuritati.

Articole similare

Finisajele naturale ofera eleganta

RL online

Rolul fierarului betonist

Dan Mazilu

Cum se construieste acoperisul din stuf

Dan Mazilu

Lasă un comentariu