Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Topul celor mai cool case din lume

Oamenii pot trăi aproape oriunde, dar unii o fac într-un mod original.  businessinsider.com a realizat un top al celor mai interesante case de pe planetă. Aceste structuri vii, frumoase şi unice sunt o mărturie a creativităţii şi ingeniozităţii oamenilor.

De la case cu acoperiş în formă de avion şi până la case care se încălzesc singure, iată care sunt considerate primele 18 case cool de pe planetă.

Casele tip dom din Indonezia

70 de case de tip dom au fost construite pentru sătenii care şi-au pierdut casele într-un cutremur care a avut loc în oraşul antic Yogyakarta, din Indonezia.  Aceste domuri monolitice pot rezista la cutremure şi vânturi de până la 190 mph.

Casele din Utah

Aceste case din Rockland Ranch, Utah, sunt construite în peştera unei stânci. Aproximativ 100 de persoane locuiesc în acest oraş minuscul, care a fost fondat în urmă cu 35 de ani ca refugiu pentru mormonii fundamentalişti.

Casă solară bio-climatică

Aceasta este o casă solară bio-climatică din estul Franţei. Casa a fost proiectată ca un cadran solar tridimensional care menţine temperatura rece în lunile de vară şi încălzeşte spaţiul de locuit în celelalte anotimpuri.

Casă din cărămidă cu acoperiş-bolovan

Aici, Venito Hernandez stă în faţa casei sale din cărămidă uscată la soare. Casa se află în partea de nord a Coahuila, Mexic, şi are aproape 40 de m în diametru, cu un bolovan uriaş folosit ca acoperiş.

Casă în formă de crocodil

Această casă este construită în Abidjan, Coasta de Fildeş, şi a fost concepută în aşa fel încât să arate ca un crocodil. Casa a fost proiectată şi construită de un artist local, iar după moartea sa, casa a fost locuită de ucenicul său.

 Apartament cu pereţi mobili

Arhitectul Gary Chang şi-a făcut din apartamentul său de aproape 10 mp din Hong Kong un “transformator intern”. Pereţii se pot muta, iar spaţiile de depozitare se desfac/extind pentru a crea 24 de camere individualizate.

Casă într-o cisternă de vin

Această femeie din Bulgaria trăieşte într-o cisternă de vin în centrul Spaniei. Există aproximativ 40 de persoane care trăiesc în această tabără improvizată, care vin aici pentru a alege strugurii în timpul recoltei anuale de şase săptămâni.

Continuarea topului o găsiţi în imaginile din galeria foto.

Sursa foto:

www.businessinsider.com

Articole similare

Trucuri pentru largirea optica a spatiului

Elena Virlan

„Ce bine este acasa!”

Anca Ghiorghiu

Iata cum printr-o usoara modificare a palatei de culori poti aduce un aer proaspat locuintei tale

casamea.ro

Lasă un comentariu