Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Top 15 bucatarii in culori pastelate

Multi proprietari de case si apartamente evita utilizarea culorilor pastelate in amenajarea bucatariei din teama ca aceasta incapere va fi monotona. Dimpotriva, culorile pastelate creeaza o atmosfera calda si relaxanta, excelenta pentru un spatiu in care se gateste.

Atunci cand alegi paleta cromatica pentru bucatarie este indicat sa tii cont de mai multi factori: stilul amenajarii, iluminatul artificial (dar si sursa de lumina naturala) si preferintele personale. Dozarea culorilor trebuie realizata in asa fel incat sa se obtina echilibru cromatic. Cu alte cuvinte, sa nu utilizezi in exces o culoare puternica sau numai culori neutre.

Atunci cand alegi paleta cromatica pentru bucatarie, incepe cu nuanta/culoarea dominanta, adica cea care acopera cea mai mare suprafata a amenajarii. Daca ai ales pastelurile ca si culori de baza, este indicat sa le folosesti pe suprafete mari: pereti, pardoseala, mobilier. Culorile puternice le poti utiliza pe suprafete mai mici, ca si accente.

Atentie!

Perceptia culorilor poate fi schimbata in functie de lumina pe care o folosesti. Ideal ar fi sa folosesti o lumina neutra, alba, pentru a reda corect culorile incaperii.

In galeria foto iti oferim o selectie de 15 bucatarii fermecatoare amenajate in culori pastelate.

Articole similare

10 scaune cu 3 picioare!

Alexandra Petraru

Amenajare vintage in culori neutre

Catalina Coca

Constructia unei terase

Luana Ibacka

Lasă un comentariu