Image default
Amenajari Interioare

Top 10 functii inovatoare ale combinelor frigorifice

Frigiderele simple, care-si indeplineau rolul primordial, au fost inlocuite treptat cu combine frigorifice revolutionare, dotate cu functii ingenioase. In randurile urmatoare iti prezentam 10 functii inovatoare ale aparatelor frigorifice actuale.

– Frigidere cu sistem “no frost” (fara gheata). Printr-un sistem de circulatie a aerului, se elimina umiditatea din interior astfel incat nu se mai fac depuneri de gheata in interiorul frigiderului. Dezghetarea nu mai este necesara.

– Combina frigorifica cu panou de comanda exterior. Panoul permite reglarea temperaturii din interiorul aparatului frigorific,  fara a mai fi necesar sa deschizi usa acestuia si, prin urmare, sa produci oscilatii de temperatura.

– Functia antibacterie. Peretii interiori ai frigiderului si congelatorului au in compozitia lor ioni de argint care impiedica dezvoltarea bacteriilor ce dau un miros neplacut.

– Functia „half-load”. Permite dezactivarea sertarelor superioare si inferioare ale frigiderului, concentrand agentul de racire pe sertarul din mijloc, unde poti depozita cantitatea de alimente. In acest fel se evita un consum inutil de energie.

– Functia Eco. Permite setarea frigiderului si a congelatorului la o temperatura optima. Astfel compresoarele nu mai sunt fortate suplimentar, iar timpul de functionare al combinei este redus.

– Functia Holiday. Este extrem de utila cand pleci in concediu sau cand pleci frecvent din oras. Functionarea este redusa la minim, iar consumul de energie este si el extrem de redus. Prin aceasta functie nu mai este necesar sa scoti frigiderul din priza.

– Autonomia fata de curent. Exista combine frigorifice care incep sa se dezghete abia dupa 27 de ore de la intreruperea alimentarii cu curent electric.

– Functia bar. Prin simpla actionare a unui buton poti fi servit imediat cu apa rece sau cuburi de gheata. Acest lucru este posibil printr-un circuit special care face legatura intre congelator/frigider si dozatorul incastrat in fata exterioara a uneia dintre cele doua usi.

– Functia de avertizare. Cu alte cuvinte, daca uiti usa deschisa, aparatul frigorific (prin semnal acustic si luminos)  iti aminteste ca trebuie sa o inchizi.

 

 

Articole similare

5 pacate in amenajarile de interior – partea 1

Alexandra Petraru

Varianta 3

RL online

Cum faci economie de detergent?

comunicat de presa

Lasă un comentariu