Image default
Amenajare camera copilului Practic

Toate panzele sus!

O amenajare cu tema nautica, vesela si relaxata, care surprinde perfect spiritul verii si te transpune intr-o croaziera continua.

Pentru ca textilele sunt specialitatea lor, cei de la Linea Oro s-au axat pe efectul pe care il pot avea acestea, daca sunt alese inspirat si, fireste, in ton cu tema propusa. Ceea ce au realizat designerii firmei poti obtine si tu usor acasa. Inainte de toate insa, trebuie sa te asiguri ca tema este pe placul micutului destinatar.

Cel mai important este sa pornesti de la pasiunile lui. In cazul de fata, tinta a fost un interior cu iz de vacanta, cu o evidenta nota… marina.

Formula „alb + albastru = stil marin” se aplica de minune si nu este un secret pentru nimeni, nu?

Specialistii de la Linea Oro au utilizat albul la pardoseala, iar albastrul, la pereti. Dusumeaua este cat se poate de autentica, din lemn, asa ca efectul este cu atat mai… marinaresc, amintind de puntea unui vapor. Insa si un parchet laminat, cu finisaj alb, poate rezolva problema. In plus, acesta costa mai putin, fiind disponibil si cu aspect de lemn vopsit, antichizat.

In cazul peretilor, orice nuanta de albastru este permisa (tonurile pot varia de la bleu la indigo; ai grija insa sa nu intuneci prea tare incaperea!). Designerii au ales pentru acest spatiu bleu ciel si au avut grija ca nuanta sa se regaseasca si la nivelul textilelor, asa, ca accent.

Prin urmare, ce-i trebuie tanarului „mariner”?

Inainte de toate, un pat! Acesta trebuie ales in functie de varsta, de dimensiunile camerei, de locul in care urmeaza sa fie amplasat. Exemplul de fata este unul graitor in privinta obtinerii unui decor unisex, avand in vedere ca mobilierul are finisaje neutre.

Pentru a se potrivi cu tema si ideea de vacanta, s-a optat pentru mobilier din lemn si pentru un fotoliu tapitat, cu o husa albastru inchis (ca de, e camera unui copil, iar acesta, cu siguranta, se va cocota incaltat pe el). Pentru primirea prietenilor si pentru clipele de relaxare, in decor a fost adusa o perna mare, de sedere (aceasta isi poate gasi locul oriunde in camera).

Pe post de noptiera s-a folosit o masuta asortata cu patul. Daca ii gasesti si un scaunel pe masura, aceasta poate deveni, la nevoie, un mini-birou pentru scris sau colorat. Daca cel mic merge la scoala, atunci doteaza-i camera cu un birou adecvat si cu rafturi pentru carti!

Textilele sunt cele care definesc tema amenajarii. Imprimeul marinaresc si combinatia cromatica spun totul. Iar daca aceste indicii nu sunt clare, barcutele de pe perdea, draperii si perne confirma „banuielile”.

Laitmotivul nautic se regaseste prin prezenta colacului de salvare si a siragului de stegulete suspendat pe perete, deasupra patului. Toata amenajarea te duce cu gandul la distractie acvatica si la relaxare pe malul apei. Nu-i asa ca ti-a venit si tie cheful sa dai o fuga pana la mare?

 Sfat…

Albul si albastrul sunt culorile specifice unui decor cu tema marina… Pentru a „rupe” monotonia, apeleaza si la cateva accente de rosu! Combinatia este placuta si vesela, iar amenajarea se potriveste atat unui baietel, cat si unei fetite.

Articole similare

Dormitor contemporan in culori neutre

Elena Virlan

Conditiile de amenajare pe care camera unui nou nascut trebuie sa le indeplineasca

casamea.ro

Copilarie regasita

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu