Image default
Amenajari Exterioare

Tipuri de prelate pentru piscina

O piscina trebuie sa fie acoperita in perioadele in care este nefolosita. Pentru aceasta sunt disponibile trei mari tipuri de prelata.

Prelata de vara pluteste pe apa, iar rostul ei principal este acela de a pastra constanta temperatura apei (functia secundara fiind aceea de a nu lasa impuritatile sa cada in apa). De regula, este infasurata pe un derulator mecanic, strangerea si intinderea ei fiind operatiuni foarte simple.

Citeste si: Piscine interioare pentru rasfat la superlativ

Prelata de iarna nu are mari calitati termoizolante (apa, de altminteri, lipsind din piscina), singurul ei rost fiind acela de a proteja peretii bazinului. Este confectionata dintr-un material foarte rezistent, iar prinderea se face pe bordura piscinei.

Citeste si: 16 modele de piscine ideale pentru zilele dogoritoare de vara

Prelata de securitate este destinata protectiei copiilor. Materialul din care este confectionata este rezistent (dar nu atat de rezistent precum al celei de iarna!) si, in plus, prelata este intarita cu tevi din aluminiu ce se sprijina pe laturile opuse ale piscinei astfel incat, chiar si daca va calca accidental pe prelata, copilul nu va ajunge in apa.

Citeste si: Unde amplasam si cum construim piscina

Articole similare

16 modalitati de amenajare a scarilor

Radu Vezure

6 sfaturi pentru amenajarea biroului de acasa

Elena Virlan

Un simbol al Craciunului: Poinsetia sau…Craciunica

Lucia Lazar

Lasă un comentariu