Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Tipuri de parchet

Nu numai ca acestea au insemnate calitati estetice si au o mai buna comportare in timp fata de parchetul clasic, dar beneficiaza si de o instalare usoara, astfel incât aplicarea lor poate fi facuta chiar si de catre cei mai putin priceputi intr-ale bricolajului.

Parchetul laminat: Este format dintr-un strat de suprafata de melamina decorativa, aceasta asigurând de fapt modelul parchetului, un start de suport din MDF sau HDF si un strat inferior de melamina, pentru echilibrare si stabilizare. Asigura o alternativa buna la parchetul din lemn solid. Este mai putin costisitor datorita faptului ca este realizat din conglomerate lemnoase (rumegus) si mai usor de instalat datorita prefinisarii. In plus, datorita faptului ca este alcatuit din mai multe straturi, nu apar problemele specifice de stabilitate dimensionala, existente in cazul parchetului din lemn masiv. Spre deosebire de acesta din urma, parchetul laminat nu se rascheteaza si nu se refiniseaza. De asemenea, parchetul laminat permite instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Parchetul stratificat: Printre avantajele de care beneficiaza se numara faptul ca este foarte bine uscat, iar dispunerea perpendiculara a straturilor nu-i permit sa lucreze in timp. Dupa ani de folosire, stratul de uzura poate fi slefuit.

Parchetul triplustratificat: se prezinta sub forma de panouri finisate si lacuite, realizate prin incleierea cu adezivi speciali si presarea la cald a trei straturi de lemn: superior (4 milimetri), din fag, stejar, paltin, cires; mijlociu (7 milimetri), alcatuit din lamele rasinoase, si inferior (4 milimetri), constituit tot din lamele rasinoase. Imbinarea panourilor se face cu nut si feder pe toate laturile. Umiditatea parchetului triplustratificat este de 6% pentru stratul superior si de 8% pentru straturile mijlociu si inferior.

Articole similare

Birocratia constructiei unei locuinte prin Prima Casa

RL online

P+1E 18012011

RL online

Ghid de cumparare camere de supraveghere

comunicat de presa

Lasă un comentariu