Image default
Home

Tipuri de mobilier pentru bucatarie. Partea I

Alegerea mobilierului de bucatarie este strans legata de o serie de caracteristici specifice acestei functiuni. Bucataria este un spatiu umed, in care exista tevi, chiuveta si electrocasnice, elemente care influenteaza, printre altele, alegerea tipului, dar si formei mobilierului.

Printre cele mai utilizate materiale pentru mobilierul de bucatarie se numara MDF-ul. Denumirea vine de la medium density fiberboard, un material care rezista in zonele cu umiditate ridicata cum sunt baile si bucatariile. Mobilierul din MDF are o durata mare de viata in conditii normale de utilizare si intretinere. Acesta se gaseste in doua variante: mat si lucios.

Pretul mobilierului confectionat din MDF este mai mare decat al mobilierului fabricat din PAL melaminat, acest lucru justificandu-se prin rezistenta mai mare, posibilitatea de profilare si tratamentul cu lacuri speciale, acrilice, prin care trece mobilierul in faza de finisare finala. Totodata, mobilierul din MDF are preturi comparabile cu cel din lemn masiv sau mai mic, o variabila importanta fiind si firma producatoare.

MDF-ul este un material foarte solicitat in productia de mobilier, teoretic putand fi utilizat pentru mobilarea oricarei incaperi: living, birou, dormitor, dining, hol, baie etc.

Articole similare

De ce trebuie să cureţi burlanele

Alina Boicu

Rafturi de depozitare din materiale reciclate

Elena Virlan

Cool Guild Designers

Alina Petre

Lasă un comentariu