Image default
Home

Tine jucariile in ordine!

Pentru ca suntem oameni priceputi si plini de idei, am decis sa-i facem cadou un obiect care sa ii ramana peste ani fetitei si – amanunt important– sa ii fie de ajutor mamei, in incercarea de a tine sub control multimea de jucarii.

Asadar, am confectionat o ladita pe care am pictat-o in culori vesele si de pe care nu lipsesc fluturasii, florile si buburuzele.

Intre noi fie vorba, nu este deloc greu si nici nu-ti trebuie un talent deosebit la pictura. Cu putin timp liber si un strop de imaginatie, te descurci si tu!

Primul pas este sa faci o vizita la un magazin de bricolaj, unde vei gasi toate “ingredientele” necesare.

Ai nevoie de:

–          scandura de brad,
–          cuie,
–          adeziv pentru lemn,
–          doua balamale,
–          sfoara,
–          o bucata de placaj,
–          culori acrilice,
–          pensule de pictura,
–          o cutie de lac.

Scandura o poti taia chiar la magazin, la raionul special, dar te sfatuiesc sa stabilesti inca de acasa dimensiunile laditei.

Imbina partile laterale folosind adeziv si cuie, dupa care adauga fundul din placaj. Monteaza balamalele pe capac si prinde capacul de cutie. Confectioneaza manerele din doua bucati de sfoara innodate la interior si da gauri pentru acestea.

Ladita este montata!

Urmeaza faza cea mai placuta: pictarea ei.

Dupa ce ai terminat de pictat, lasa obiectul sa se usuce cateva zile si, pentru o mai buna protectie, aplica un strat de lac pe intreaga suprafata.

Dupa cum vezi, Miruna a fost incantata de cadoul nostru. Cu siguranta, si alti copii ar fi fericiti sa aiba un cufar atat de frumos, in care sa-si pastreze jucariile.

Articole similare

Dormitor: cum decoram peretele din spatele patului?

Catalina Coca

Decoreaza cu ajutorul lemnului

Catalina Coca

Cum sa cureti, sa intretii si sa protejezi parchetul

comunicat de presa

Lasă un comentariu