Image default
LifeStyle

The Type Collective: prima expozitie dedicata design-ului de litere

 

Expozitia ce poate fi vizitata intre 7 si 22 februarie 2013 este primul eveniment din Romania destinat in exclusivitate designului de litere si aranjarii acestora in lucrari dedicate – lettering si typography. Cuprinde in total peste 50 de lucrari ale celor 8 artisti implicati in proiectul The Type Collective. Fiecare dintre acestia a contribuit cu peste 6 lucrari, realizate cu ajutorul schitelor de mana transferate in digital sau direct in programe de ilustratie.

 

„Eu si Vian ne gandisem de mult sa facem ceva legat de lettering si type impreuna si avusesem deja Dos Cabrones, un proiect asemanator. Apoi am vorbit si cu alti baieti si ne-am strans in vara lui 2012 cu ideea sa facem ceva din pasiune, sa experimentam. Dupa ce am tinut legatura pe net si am tot publicat lucrari pe site-ul The Type Collective, la aproape 9 luni de cand am inceput proiectul, avem acum si prima expozitie”, spune Andrei Ograda (membru fondator The Type Collective).

„Am pornit The Type Collective din pura pasiune, cu gandul sa promovam doua domenii foarte apreciate in afara, dar foarte putin apreciate si exploatate in Romania: lettering si typography. Am vrut un proiect care sa ne ofere ocazia sa lucram exact ce ne place, din care sa si invatam unii de la ceilalti si asa sa putem creste calitatea lucrarilor de gen de la noi din tara”, spune Vian Peanu (membru fondator The Type Collective).

Proiectul The Type Collective a inceput in vara lui 2012, cand Andrei OgradaAlex BeltechiFelix HornoiuKitra (aka Nicu Duta, numit Best Art Director of the Year de catre ADC Romania in 2012), KomaOctavian BudaiVlad Neuman si Vian Peanu au decis sa creeze un grup care sa promoveze prin creatiile proprii designul de litere in Romania, dar si in strainatate.

Astfel, dupa putin timp au fost lansate site ul www.thetypecollective.com si pagina de Facebook www.facebook.com/typecollective, ce cuprind lucrarile realizate de catre membrii grupului special pentru acest proiect. In viata de zi cu zi, cei 8 sunt designeri grafici si art directori freelanceri sau in agentii de publicitate.

Pentru prima expozitie The Type Collective, grupului de artisti li s-au alaturat ca parteneri nou9, Atelierul de Print, Bunatarie si Printoteca.

Articole similare

Lansarea in Romania a bestseller-ului „Arta si Stiinta Succesului”

comunicat de presa

Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania

comunicat de presa

Clinica CMU – un spatiu in care uiti ca esti la doctor

Oana Voicu

Lasă un comentariu