Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Termopane defecte

Motivul: tamplaria PVC s-a deformat. Am sunt la firma de la care le-am cumparat si, desi tamplaria era in garantie, tamplarul mi-a recomandat sa mai pun inca un maner (pe banii mei) pentru o etansare mai buna.
Un amic mi-a recomandat sa-mi schimb tamplaria si/sau sa-mi pun rulouri din aluminiu. Am inteles ca aceste rulouri ar face minuni atat iarna, cat si vara. Ce ma sfatuiti?

Din pacate, fara o inspectie vizuala este greu de pus un verdict asupra tamplariei. Ce puteti face este sa verificati etanseitatea inchiderii. In acest sens introduceti o foaie de hartie A4 intre cercevea si toc. Inchideti fereastra sau usa actionand manerul si trageti foaia din prinsoare.

Daca aceasta iese, etanseizarea este necorespunzatoare si responsabilitatea revine furnizorului; daca este bine prinsa, atunci tamplaria este bine executata si motivele sunt altele. Unul dintre acestea ar putea fi calitatea indoielnica a feroneriei sau garniturilor de etanseizare. La o adica, acestea ar putea fi inlocuite si este tot obligatia furnizorului. Apoi ar trebui vazut daca deformarile aparute sunt datorate unor deschideri mari neprotejate cu armaturi metalice (acestea sunt introduse in interiorul profilului pentru toc si cercevea) sau calitatii necorespunzatoare a geamului termopan.

Furnizorul are posibilitatea verificarii calitatii acestuia cu aparatura de specialitate. Se masoara temperatura exterioara si cea interioara si se compara rezultatele cu cele date de furnizorul de geam. Desigur, sunt si alte motive posibile, dar acestea ar fi cele mai frecvente.

Rulourile din aluminiu ar rezolva partial necazul, dar reprezinta o cheltuiala prea mare in raport cu efectul. La fel de bune si cu acelasi efect sunt si cele din PVC. Pana a lua o hotarare de inlocuire a tamplariei, cereti detalii furnizorului asupra profilelor folosite: marca, numarul de camere, grosimea peretilor, armaturi etc. si consultati o firma de specialitate pentru o solutie eficienta.

 Raspuns: Ing. Nicolae Nitulescu, INCON, e-mail: [email protected], tel.: 0740.010.081

 

Articole similare

10 modalităţi originale de a folosi pergola

Elena Virlan

Casa din lemn vs. casa din caramida

Simona Popa

Propuneri eficiente pentru un garaj organizat

Catalina Coca

Lasă un comentariu