Image default
Home

Termoizolarea si hidroizolarea balconului

O etapa importanta o constituie cea a hidro- si termoizolarii balconului, ce include obligatoriu peretii, tavanul si pardoseala. Atentie! Daca aceasta actiune nu se realizeaza complet si corect (de exemplu, se omite izolarea tavanului sau a podelei), vor exista mereu probleme gen igrasie.

Termoizolarea balconului se poate face cu diverse materiale care au ca punct comun inmagazinarea aerului (acesta fiind cel mai bun izolator). Cele mai performante sunt polistirenul expandat, polistirenul extrudat si vata minerala. Pentru izolarea podelei se foloseste polistirenul extrudat de 3 sau 5 cm grosime, in timp ce pentru izolarea peretilor si a plafonului se utilizeaza polistirenul expandat de 2-3 cm grosime. Pentru o mai buna izolare, se poate apela la un sistem in trei straturi: polistiren expandat, vata minerala si placi din gips-carton. Este foarte important ca in procesul de termoizolare sa nu ramana puncte neacoperite, inclusiv la imbinarile dintre pereti, tavan si sapa.

O lucrare necesara, dar totusi ignorata de multe ori, este cea a hidroizolarii balconului. Operatiunea presupune aplicarea unui placaj de tabla sau a unui pervaz prefabricat din plastic (ori a unui glaf din aluminiu) pe parapetul exterior al balconului, pentru a nu permite apei sa se infiltreze in zidul parapetului.

 

 

Articole similare

How to get dried flowers and what can we do with them?

RL online

Invata cum sa aplici singura tapetul

casamea.ro

Ce poti face cu cateva fire de lana, o bucata de dantela si o camasa?

Catalina Coca

Lasă un comentariu