Image default
Home

Termoizolarea locuintei la interior – un proiect necesar oricarei case

Pentru 2014, prima promisiune listata este cea de a-i oferi casei mele “hainuta” noua. Dupa cateva ierni in care temperaturile la interior au fost placute, dar cu costuri foarte mari la intretinere, am decis ca este momentul sa investesc in realizarea unei termoizolatii pentru a-mi balansa bugetul pe termen lung si pentru a asigura sanatatea casei mele pentru multe decenii de acum inainte.

Prima problema de care m-am lovit a fost aceea ca nu stiam care este cea mai buna solutie – termoizolare de interior sau de exterior. Din cauza multor piedici as fi tins sa o aleg pe cea la interior pentru ca nu necesita atat de multe autorizatii, permisiuni din partea vecinilor etc, dar recomandarea este sa puneti in balans avantajele si dezavantajele inainte de a lua o decizie.

Termoizolarea la exterior este intr-adevar un proces complicat pentru ca, daca nu o realizati in acelasi timp cu vecinii de bloc, veti ajunge la costuri foarte mari. Materialele utilizate la exterior sunt mai scumpe si manopera in sine este una complexa, care la randul ei implica o serie de costuri destul de piperate.

Pe de alta parte, termoizolarea la interior nu necesita autorizatii, montajul este mai simplu de realizat pentru ca nu implica utilizarea schelelor si echipelor mari de oameni, paleta de materiale este vasta si puteti opta inclusiv pentru materiale eco si usoare care nu aplica presiune asupra structurii blocului, dar care permit in continuare realizarea de lucrari de finisare decorative (nise in perete, rafturi suspendate etc). Asa cum spuneam, termoizolarea la interior este mai putin costisitoare decat cea exterioara, insa acest lucru nu inseamna ca este o lucrare ieftina.

In acelasi timp, nefiind o lucrare urgenta, puteti opta pentru o solutie financiara care sa va avantajeze si sa va asigure banii necesari pentru acest plan. De exemplu, beneficiez de un produs de economisire creditare, in cadrul caruia voi economisi 3 – 5 ani, timp in care statul imi ofera pentru economiile anuale prima de stat de 25% (in limita a 250 de euro/an) si de la banca primesc dobanda fixa.

La finalul acestei perioade de economisire, daca suma stransa nu este suficienta, pot aplica pentru un credit locativ care sa imi acopere cheltuielile impuse de renovarea locuintei si termoizolarea acesteia. Nu este nici acum tarziu sa beneficiez de prima de stat maxima pentru acest an daca depun pana pe 31 decembrie o suma totala anuala echivalenta cu 1000 de euro.

Iata un calcul simplu : daca economisesc lunar 375 lei, acumulez echivalentul în lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani voi avea echivalentul în lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de la stat, la care se adaugă dobanda băncii, capitalizata timp de 5 ani. La final pot solicita un credit locativ în lei cu cea mai mica dobanda de pe piata, de 4,5%.

Articole similare

Ce unelte sunt necesare pentru montarea placilor ceramice

Elena Virlan

Step inside America’s most expensive home

Sânziana Iaru

4 pasi pentru o veioza chic

Mihaela Calin

Lasă un comentariu