Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Tendinte in arhitectura in 2016. Cum vor arata casele viitorului

Avand in vedere progresele care se fac constant in aproape orice domeniu, cu siguranta v-ati pus intrebarea cum vor arata casele in urmatorii ani si ce solutii inovatoare gasesc specialistii in arhitectura si constructii pentru a creste gradul de confort in propriile case.

La aceste intrebari a raspuns un renumit arhitect canadian din Kelowna, Jim Meiklejohn, pentru publicatia www.cbc.ca. Asadar, la capitolul arhitectura si design, orientarea este catre casele moderne, eficiente si high-tech. Tendinta generala este focusata pe locuinte moderne, cu spatii ample si deschise, cu design curat. Un interes crescut se remarca pentru peretii mari din sticla plianta, o solutie foarte atragatoare si de invidiat, mai ales in lunile de vara.

Blocurile mari revin in centrul atentiei, asta pentru ca oamenii isi doresc sa construiasca locuinte pentru mai multe familii in aceeasi cladire. De asemenea, exista un interes crescut pentru casele inteligente si eficiente, care nu au nevoie de multa energie/resurse pentru a fi incalzite si racite.

Arhitectul canadian a mentionat ca multe dintre casele care se proiecteaza inca de acum vor avea avantajul unui sistem de ventilatie de recuperare a caldurii, iar ferestrele triplu vitrate vor deveni o normalitate. Meiklejohn mai spune ca dezvoltatorii folosesc tehnologia pentru a iesi in evidenta in 2016. De exemplu, unii dintre ei folosesc sticla inteligenta (ferestre care se inchid la culoare sau folosirea comutatorului de control al luminii). Desigur, aceste solutii si dotari sunt interesante, dar nu ieftine, insa se preconizeaza ca se vor raspandi treptat.

Sursa foto: www.cbc.ca

www.pinterest.com

 

 

Articole similare

Casele din Sicilia costa intre 800 si 1.200 de euro/mp.

revista Planul Casei Mele

Cosul de fum, detaliul semnificativ in cazul incalzirii

casamea.ro

Garajele si piscinele scumpesc casele

Maria Seder Neda

Lasă un comentariu