Image default
Amenajari Interioare

Tendinte „fresh”, in materie de mobilier si accesorii, direct de la Paris

Galeriile Noblesse, leader pe segmentul amenajarilor de lux, au participat la prima editie din 2013 a expozitiei Maison et Objet si s-au intors cu ultimele noutati si tendinte in domeniul amenajarilor interioare, pe care ni le-au impartasit si noua.

Editia din ianuarie 2013 a Maison et Objet a avut ca tema influenta naturii asupra creatiei designerilor, iar cuvintele de ordine au fost „VIVANT” si „VIBRANT”.  Astfel, in 2013 se poarta stilul clasic frantuzesc specific secolelor XVII-XVIII, reinterpretat in cheie moderna, iar piesele vedeta, prezente in multe dintre colectiile expuse sunt fotoliile cu spatar inalt, capitonat, dar si cele scunde, cu spatar rotunjit, in forma de evantai.  De asemenea, in 2013 sunt in voga piesele si ambientele inspirate din stilul art-deco, prezentate de producatori renumiti international si branduri celebre. Ca la fiecare editie, expozitia a fost impartita in mai multe paviloane, dedicate diferitelor stiluri decorative: rustic, clasic, etnic, textile de lux sau piese rare, unicat”, a explicat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

Din punct de vedere al stilurilor care se impun in tendintele acestui an, influenta asiatica este una dintre cele mai pregnante, iar elementele specifice,  atent lucrate, sunt usor de integrat in orice interior si ofera garantia unui ambient inedit si original.

Un element plin de fantezie, care surprinde ochiul prin efectele vizuale, este mobilierul (mese, comode) creat din materiale naturale, precum formele contorsionate ale radacinilor de copac in combinatie cu sticla sau metalul. Astfel, initiativele de reintoarcere la natura, in special ale tinerilor designeri, merita o atentie deosebita anul acesta mai mult ca oricand. La sectiunea tesaturi s-au remarcat covoarele lucrate din lana sau din matase, dupa metode traditionale, dar ca o caracteristica a acestui an, majoritatea au un aspect uzat.  De altfel, se constata o revitalizare a stilului vintage si retro, obtinute cu ajutorul  unor accesorii  diverse precum machete de avioane si masini, cufere vechi sau corpuri de iluminat in forme neobisnuite. In ceea ce priveste accesorizarea casei, prima editie din 2013 a Maison et Objet  indica faptul ca, pentru a avea un interior primitor, sunt necesare multe obiecte decorative,forme neregulate si o paleta vie de culori”, a mai adaugat Loredana Preda.

Din punct de vedere cromatic, principalele centre de interes sunt accesoriile si mobilierul  in combinatie de verde crud si galben asociat cu negru si gri. Pe langa explozia de culori, designerii au dat frau liber imaginatiei si idiferent de stilul ambientarii, clasic sau modern, au adus in prim-plan rafinamentul desavarsit si eleganta suprema. 

Articole similare

Experienta mesei in aer liber

RL online

Design gratios intr-o casa moderna

Elena Virlan

Countryside House: redecorarea unei case traditionale

casamea.ro

Lasă un comentariu