Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Telehandlere cu motoare de generatie noua, Stage IIIB/Tier 4i

Reglementarile Tier 4i si Stage IIIB pentru motoare din America de Nord si Europa sunt in mod evident un factor cheie pentru cercetare si dezvoltare si ofera o oportunitate insemnata de actualizare a masinilor si echipamentelor.

La fel, producatorii au adaugat in gamele lor atat masini de talie mare, cat si compacte, in vreme ce altii s-au axat pe introducerea diferitelor tehnologii precum sistemele de economisire a consumului de combustibil pentru motoare sau diferite dispozitive de recunoastere a atasamentelor.

Primul lucru care trebuie spus este ca, dupa cativa ani in care vanzarile au avut un nivel scazut, acum aceste echipamente si tehnologii noi chiar reprezinta ceva. Scott Krieger, manager de produs pentru telehandlere la Terex AWP (Aerial Work Platforms), afirma ca cererea crescuta pentru echipamentele lor depaseste granitele, reflectand activitatea de reintinerire a flotelor de masini ale clientilor din sectorul inchirierilor.

El mentiona o cerere puternica pe piata nord-americana pentru modelele de 3,6 si 4,5 t capacitate, insa ceva mai slaba pentru cele de 2,8 t. In schimb, noile tendinte reflecta un interes mai mare pentru echipamentele de 5,5 t capacitate (ce ofera ceva mai multa flexibilitate si versatilitate decat cele de 4,5 t) si totodata o crestere semnificativa pentru modelele mici de 2,5 t, GTH-5519.

Ausa, asemenea altor producatori, beneficiaza de mai multa activitate pe pietele din afara Europei si Americii de Nord, precum cea din Australia, unde vanzarile sale s-au dublat in primele 6 luni ale lui 2012.

Thibault Mouillefarine, director de marketing si customer service la Haulotte, spune ca, in mare, clientii din Europa au raportat niveluri bune ale cererii si utilizarii telehandlerelor marcii Haulotte, doar ca nu sunt inca dispusi sa investeasca masiv pana cand situatia economica generala nu se clarifica. 

Material preluat din Revista De Unelte si Echipamente, editia decembrie 2012-ianuarie 2013. 

Articole similare

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre casele din lemn – avantaje, dezavantaje si costuri

casamea.ro

Tendinte in arhitectura in 2016. Cum vor arata casele viitorului

Elena Virlan

Doar “Prima Casa” a limitat reculul creditarii in octombrie

RL online

Lasă un comentariu