Image default
Amenajari Interioare

Tehnologie moderna: televizor si tablou, 2 in 1

Oricat de modern ar fi, televizorul nu este tocmai un obiect de decor, iar amplasarea lui in mod incorect poate sa aiba un impact vizual negativ in amenajarea unei incaperi. „The Frame”, in traducere „rama” este un televizor inteligent pe care il poti confunda usor cu un tablou.

Ca tehnologie, The Frame nu este neaparat foarte complex. El isi pastreaza toate functiile unui televizor normal, insa design-ul sau se poate integra foarte usor in amenajarea unei camere deoarece marginile sale sunt acoperite de o rama asemanatoare unui tablou. Aceste rame pot fi interschimbabile, putand opta intre mai multe finisaje.

Televizorul care afiseaza opere de arta

Bine, bine, vei spune ca un televizor intr-o rama va arata tot a televizor, deoarece ecranul este unul normal. Suntem de acord, insa The Frame mai are un as in maneca: atunci cand este inchis, display-ul se transforma intr-o panza pe care sunt afisate opere de arta. Acestea se pot schimba la interval regulat, dandu-i o si mai mare putere de adaptabilitate. Echipamentul are integrate peste 100 de picturi si lucrari de arta apartinand unor artisti contemporani, 38 la numar.

Ideea a pornit de la faptul ca televizorul, desi important pentru petrecerea timpului liber, este folosit un numar limitat de ore pe zi, motiv pentru care ar trebui sa se integreze mai eficient in design-ul unei camere. Datorita formei in care se prezinta, aceasta piesa de tehnologie poate fi integrata intr-un ansamblu de rame si tablouri de dimensiuni diferite, la prima vedere fiind aproape imposibil de ghicit unde este televizorul din living-ul tau!

Senzori de miscare si lumina pentru eficienta energetica

S-ar putea sa-ti mai pui o problema, anume ca acest televizor nu este tocmai eficient din punct de vedere al consumului de energie electrica daca afiseaza in continuu imagini atunci cand esti plecat de-acasa. Ei bine, si aici The Frame a gasit solutii. Afisarea imaginilor intra in functiune doar atunci cand esti in camera respectiva, gratie unui senzor de miscare incorporat care detecteaza prezenta umana. Mai mult, televizorul inteligent isi ajusteaza luminozitatea in functie de momentul zilei. Reuseste acest lucru tot datorita unor senzori, de data aceasta de lumina.

Pentru a-i asigura o integrare si mai buna in decorul camerei, designerii s-au gandit si la o modalitate de alimentare mai putin evidenta. Televizorul este livrat cu un cablu „aproape invizibil”, cu diametru redus care ii permite sa treaca neobservat, asigurand o instalare curata si estetica.

Sursa foto: www.design-milk.com

Articole similare

Eleganta discreta intr-un interior scandinav

Elena Virlan

Curelaru Mihail Marius

RL online

Cum sa alegi oglinda potrivita

casamea.ro

Lasă un comentariu