Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Tehnologie ascunsa in finisaje si decoruri intr-o casa din Timisoara

Proprietarii acestei case isi petrec o buna parte a timpului plecati din tara, ca urmare a joburilor care ii solicita mai mult in Belgia decat la Timisoara. Cu toate acestea, atunci cand ajung aici simt de fiecare data ca sunt acasa.

„Am cautat ceva timp casa ideala, dar in momentul in care am intrat aici am vazut perspectiva spatiului, ne-am imaginat cum va arata totul dupa amenajare si nu am mai stat pe ganduri niciun moment”, ne-au spus proprietarii, care au adaugat ca in aceasta zona a Timisoarei sunt multe spatii verzi, iar casele urmeaza o linie arhitecturala comuna.

In ceea ce priveste colaborarea cu designerul Corina Saftescu, proprietarii spun ca stiau de mai mult timp cateva lucrari semnate de aceasta si ca si-au dorit in mod special o astfel de casa. „Am lucrat inca din prima zi cu designerul, iar colaborarea a fost foarte fructuoasa. In faza de santier, Corina Saftescu mi-a recomandat echipele de muncitori cu care am colaborat, furnizorii de materiale de constructii, m-a insotit la cumparaturi si m-a ajutat sa aleg cele mai bune finisaje si cele mai potrivite obiecte de decor. Din punctul nostru de vedere, sa lucrezi cu un designer priceput este un castig de bani, timp si energie. Putem spune ca am amenajat intreaga casa intr-un timp scurt, in pauzele de masa”, au adaugat proprietarii.

In final, au obtinut exact ceea ce si-au dorit dintotdeauna, iar in momentul acesta nu ar mai schimba nimic: „Cert este ca nici eu si nici sotul meu nu suntem niste oameni care sa ne dorim altceva in afara de ceea ce avem deja. Ne formam de la inceput o preferinta si ramanem constanti, desi suntem foarte putin conservatori. Asa se face ca noi, de exemplu, in ceea ce priveste obiectele de mobilier, nu suntem adeptii seturilor… Pe mine nu ma deranjeaza daca un scaun e de un fel si altul de alt fel, daca impreuna se potrivesc si se completeaza. Aici intervine decisiv rolul designerului.”

Tot la capitolul preferinte, cei ai casei isi amintesc ca una dintre cele mai arzatoare dorinte ale lor – pe care au comunicat-o inca de la inceput designerului – a fost aceea de a locui intr-o casa calda, cu mult lemn masiv care sa le dea sentimentul de confort si siguranta.

„Am vrut o locuinta eclectica, dar in acelasi timp functionala si in pas cu ultimele tendințe. Tehnologia este bine ascunsa de finisaje si decoruri, dar exista, pentru ca suntem tineri, activi, in pas cu vremurile, iar noi am vrut sa locuim intr-o casa inteligenta. Desi suntem mult timp plecati din tara, stam linistiti pentru ca dispunem de sisteme performante de supraveghere de la distanta. Putem urmari in orice moment, pe un calculator conectat la internet, ce se intampla in timp real in curte sau in oricare dintre incaperile casei. In plus, putem controla de la distanta aprinderea si stingerea luminilor sau pornirea sistemului de incalzire si ventilare. Toate aceste lucruri sunt extrem de utile pentru ca noi putem spune ca ne impartim viata intre doua tari”, au mai spus proprietarii.

„Am avut de-a face cu proprietari care au o educatie aleasa a ochiului si a gustului, asa ca am colaborat foarte bine. Ei au inteles imediat ca zece lucruri frumoase nu trebuie obligatoriu sa formeze un intreg frumos. De cele mai multe ori este nevoie de trei lucruri exceptionale care sa se completeze si care sa puna in valoare sapte lucruri medii. Daca alegi numai piese de exceptie doar pentru ca sunt frumoase, e ca si cum ai purta toate bijuteriile pe care le ai in acelasi timp”, a spus designerul Corina Saftescu, care i-a sfatuit pe proprietari si in ceea ce priveste amenajarea gradinii si a tereselor.

Pe langa un gazon perfect, intretinut cu grija de doua ori pe saptamana de o echipa a unei firme specializate, in gradina au fost plantati salcami globosi, gard viu din conifere si lavanda. „Un gazon perfect este oglinda gradinarului, iar vestitul gazon englezesc este o consecinta a climei din Marea Britanie. In Romania nu poti avea un strat de iarba perfect fara o munca asidua si fara ingrasaminte corespunzatoare aplicate cu grija”, a spus designerul Corina Saftescu.

 

MATERIAL REALIZAT CU SPRIJINUL DESIGNERULUI

Corina Saftescu

www.cass-design.com

Articole similare

Apartamentul Andei

Laura Ilica

In Bucuresti: apartament amenajat in stil romantic-sic

Elena Virlan

Renovarea ingenioasa a unei case traditionale

Elena Virlan

Lasă un comentariu