Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Tehnologie, arta si design intr-un camin bucurestean

Secolul XXI a adus in viata noastra numeroase provocari ce tin de timp, de o permanenta aliniere la informatie, de o tehnologie ce depaseste orice imaginatie, in orice domeniu. Confortul vietii de zi cu zi inseamna siguranta, sentiment si atmosfera. Alienarea, depersonalizarea, lipsa unor radacini spirituale sunt poate cele mai mari temeri. Locuintele noastre, caminele in care ne retragem pentru a ne incarca bateriile, devin astfel o provocare pentru arhitecti si designeri. Ei sunt tentati pe de o parte sa testeze limitele imaginatiei, iar pe de alta parte sa pastreze elemente familiare, ce dau siguranta si confort. De cele mai multe ori, scenariile reusesc sa integreze cu succes piese de mobilier sau decorative dragi proprietarilor in atmosfera locuintelor contemporane.

In acest caz, proprietara, in dialog cu specialisti din domeniul amenajarilor interioare, a gandit si realizat un decor „dernier cri”, tocmai din admiratie pentru arta contemporana, pentru care cultiva un respect deosebit. Fiecare piesa de mobilier este un obiect de cult, ce traduce emotie si exploreaza limitele creativitatii in favoarea confortului fizic si vizual. Decorul imbina piese dragi, ce emana unde pozitive de caldura si intimitate, cu opere de arta de o autentica valoare.

Vila, amplasata intr-un cadru de vis, pe malul unui lac din apropierea Capitalei, are suprafata totala de 350 de metri patrati, dezvoltati pe trei niveluri. Arhitectura exterioara, de o eleganta sobra, minimalista, este protejata de o gradina asiatica, atent studiata, ce isi gaseste corespondente in anumite elemente de decor din interior.

Esenta amenajarii se traduce simplu: sticla, piatra si metal, peste care intervin lemnul de esenta rara, catifeaua, pielea naturala sau cristalul. Creativitatea stapaneste insa atat planul vertical, cat si pe cel orizontal al fiecarui spatiu.

Primul nivel este in intregime dedicat activitatilor diurne, gazduind bucataria, diningul si livingul, intr-un joc interesant de proportii, animate de materiale si culori. Spatiile deschise denota o dorinta de libertate de miscare, un spirit liber, aflat intr-o permanenta tendinta de desavarsire.

Interesant devine si jocul de transparente, sticla limitand si delimitand pe alocuri, cum se intampla in cazul peretilor despartitori ai zonei de luat masa. Aici, mozaicul Bisazza, in nuante de rosu pompeian, joaca un rol important in decor, puternicul sau impact vizual fiind potentat de peretii din sticla. Valoarea plastica a tonurilor de rosu, de la cel proaspat, viu, efervescent al corpurilor de iluminat, pana la cel eminamente optimist al pieselor de mobilier, este imposibil de ignorat. Putem afirma cu convingere ca aceasta culoare da tonul in muzica decorului.

In living intram cu pasi mari in secolul XXI, unde vibratia undelor estetice sufera un crescendo emotional. Podeaua din sticla incasabila protejeaza o instalatie inovatoare de surse luminoase, ce sustin pozitionarea mobilierului, fiecare in parte o piesa de rezistenta, ce poarta o semnatura celebra. Proprietara se declara o admiratoare a lui Philip Starck, si asta se vede. In zonele de trecere, spatiile de depozitare ample sunt imbracate in intregime in oglinzi, pentru un spectaculos efect de trompe l’oeil.

Calatoriile in indepartata Asie sunt prezente prin memoria obiectelor de decor din Indonezia, misterioasa insula Java sau din romantica Bali.

Scara urca la etajele superioare, unde camerele de oaspeti, baile si dormitorul matrimonial se inscriu intr-o alta matrice decorativa. Aici, materialele naturale, relaxante, odihnitoare, nuantele calde de bej auriu sau maro ciocolata, lemnul, matasea sau inul predispun la meditatie, intr-o atmosfera zen. Ca un element eminamente feminin, ce denota eleganta si bun-gust, dormitorul matrimonial comunica inteligent cu baia printr-un dressing amplu, ce beneficiaza de un interesant sistem de dispunere a spatiilor de depozitare.

Ultimul nivel este destinat sportului si relaxarii. O sala de gimnastica prevazuta cu aparatura ultrasofisticata pentru miscare si masaj si o sala de biliard impart spatiul. 

Eleganta, provocatoare prin cromatica indrazneata, admirabila prin armonia mobilierului si a designului, atmosfera generala denota o personalitate vibranta, plina de forta si energie. 

Revista Caminul, arta si design pentru casa ta!

Articole similare

Casa care s-a imprietenit cu soarele

Elena Virlan

Biroul din bucatarie

Georgiana Sfarlea

Alege aparatul de aer conditionat cu ajutorul unui profesionist

Elena Virlan

Lasă un comentariu