Image default
Amenajari Interioare

Tapiserii curajoase pentru antichitati

In astfel de situatii, o metoda care da roade este “sa scoti capul din cutie” si sa dai mobilierului o noua identitate. Dupa restaurarea lemnului, urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este regandirea tapiseriei, iar un material textil clasic s-ar putea sa nu-si mai gaseasca atat de bine locul in amenajarile contemporane.

Daca vrei ca mobilierul tau sa nu mai para “obosit”, atunci poti urma exemplul celor de la “Design by LEFTOVERS” (design din resturi, in traducere). Ei au decis sa retapiseze piese vechi, greoaie, cu tesaturi fascinante, in combinatii psihedelice, complet diferite ca stil.

Rezultatul este unul surprinzator, in care doua limbaje de design puternice se suprapun, se scot in evidenta unul pe celalalt si pot aduce un plus de culoare intr-o amenajare. Astfel de obiecte retapisate pot deveni puncte de atractie in interioare minimaliste, reci si usor depersonalizate, sau pot fi elemente de echilibru in interioare clasice, in care greutatea pieselor de mobilier cu detalii ample si foarte atent lucrate poate deveni apasatoare.

In plus, realizarea unei tapiserii din bucati imbinate de material textil te poate scuti de o investitie importanta. Stim cu totii ca interventiile pe antichitati sunt destul de costisitoare (de la restaurarea lemnului la lucrarile de tapiserie), asa ca poti realiza tapiseria din diverse resturi pe care le poti obtine gratuit de la fabrici de confectii, croitorii sau distribuitori.

Daca ai putin curaj, poti incerca o astfel de restaurare, insa, ca de obicei, avem acelasi sfat: nu exagera! O piesa deosebita este suficienta pentru a obtine un efect placut!

 

 

Articole similare

Plan 3D

RL online

Solutiile dezvoltatorilor imobiliari

Costel Popa

Acasa la Diane Keaton

Luana Ibacka

Lasă un comentariu