Image default
Home

Tapetul, arta de perete

Daca este montat corect, tapetul rezista mult timp – zeci de ani, nu necesita ingrijiri speciale, putandu-se curata cu metode ieftine si simple. Mai mult de atat, sunt situatii cand anumite tipuri de tapet pot acoperi imperfectiunile peretilor sau pot genera corectii optice pentru dimensiunile unei camere.

De la simplu finisaj, tapetul poate urca la rangul de arta. Depinde de modelul ales. Producatorii de elita recomanda tapet din textil satinat, bambus, matase, catifea, vinil, tapet din pai de orez, depunere de metal in straturi pe suport ecologic. Acestea sunt doar cateva exemple de tapet ce pot face minuni pe peretii unei camere.

Cum si unde se aplica?

Tapetul se poate aplica in diverse tipuri de incaperi, de la birouri si pana la bucatarii sau bai. Este bine de stiut, insa, ca un tapet special, artistic este indicat pentru incaperi elegante, cum ar fi livingul.

Tapetul se poate aplica pe toti peretii, doar pe unul sau doi sau se poate folosi ca forma de arta intr-un fel de rama/bordura specifica pe un perete sau mai multi.

Daca alegerea tapetului este buna nu-i nevoie de prea multe piese de mobilier pentru a va decora camera. Un mobilier aerisit, cateva corpuri de iluminat si tablouri bine plasate vor crea atmosfera dorita.

Atentie! Daca optati pentru tapet, aveti grija la alegerea perdelelor si draperiilor. Ele trebuie sa se potriveasca, atat ca textura cat si din punct de vedere cromatic. Aceasta nu inseamna ca perdele si draperiile trebuie sa aiba aceeasi culoare. Nu sunt estetice si nici nu se mai folosesc. Daca sunt alese bine, culorile diferite se pun in evidenta foarte bine unele pe altele.

Zugravelile albe, monotone si banale tind sa fie inlocuite in prezent cu diferite tipuri de finisaj, cum ar fi si tapetul. Va sugeram sa porniti de la o pasiune pe care o aveti. De exemplu, daca cerul reprezinta un punct de atractie, acoperiti tavanul cu un tapet care sa reprezinte cerul, cu nori si arbori. Impresia de real, de continuitate si de spatiu deschis (pe care o ofera acest tip/model de tapet) este garantat.

Incercati sa creati!

Puteti fi buni decoratori chiar daca nu aveti pregatire in acest sens, mai ales daca va aflati in situatii in care nu aveti posibilitatea sa faceti investitii mari. De exemplu, tapetul nu este doar o solutie de finisaj pentru pereti, el poate fi utilizat si pentru mobilier. In cazul unui dulap vechi se poate proceda astfel: pe una din usi aplicati o coala mare de tapet cu motive florale, iar pentru cealalta usa decupati florile si aplicati-le la o oarecare distanta. Pentru ca bucatile de tapet sa se lipeasca uniform, aplicati aracetul pe toata suprafata usii dulapului,  apoi fixati tapetul in partea de sus si prin miscari succesive, presati tapetul pana in partea de jos. Va fi acelasi dulap dar cu alta infatisare.

Articole similare

Cum elimini zgomotul din exterior cu ferestre fonoizolatoare?

casamea.ro

Imprieteneste-te cu mediul: refoloseste apa menajera!

casamea.ro

Pregătește sucuri delicioase cu Tefal Juice N’Clean

comunicat de presa

Lasă un comentariu