Image default
Home

Tapet versus lavabila in bucatarie

Va trebui, asadar, sa incerci sa analizezi cu destul de multa atentie ce fel de activitati se vor desfasura in spatiul pe care vei dori sa il amenajezi.

Atunci cand aduci in discutie finisarea bucatariei, incearca sa analizezi cat de des vei gati, dar si gradul de umezeala si miros ce se va face in fiecare zi.

Unei persoane caruia nu ii place sa gateasca sau care prefera sa ia masa in oras i se va putea potrivi orice tip de finisaj, intrucat bucataria nu va fi afectata in niciun fel, fiind pur si simplu un spatiu decorativ. Situatia este alta atunci cand persoanele gatesc excesiv – prezenta aburilor fiind una destul de mare, ceea ce va determina crearea unui aspect neplacut al peretilor.

In timpul prepararii alimentelor este posibil ca peretii sa fie murdariti cu pete, greu de scos daca peretele este varuit. Cu toate acestea, tapetul vinilic poate da rezultate mai bune, nefiind nevoie de o noua tapetare intrucat petele facute in urma prepararii mancarii se vor putea sterge destul de usor cu apa si detergent.

Un alt element cu adevarat neplacut este mirosul din timpul prepararii care se impregneaza in peretii varuiti cu lavabil, fiind destul de greu de scos ulterior. De aceea, in cazul in care sistemul de ventilatie nu este unul destul de performant va va fi destul de greu sa preintampinati astfel de probleme. Cu toate acestea, finisarea peretilor cu tapet decorativ va putea retine mirosul degajat de prepararea alimentelor, din timpul fierberii.

Chiar si asa, peretele din jurul aragazului se va putea murdari destul de usor cu pete de grasime. In acest caz, solutia optima este aplicarea catorva placi de ceramica pentru ca stergerea sa devina mai usoara. Intr-un astfel de caz, nici tapetul si nici lavabilul nu va putea ocroti peretele de o astfel de murdarie. De asemenea, poate exista riscul ca in dreptul aragazului tapetul sa poata lua foc din neatentie, lucru ce va determina automat inlocuirea acestuia pe intreaga zona afectata.

Articole similare

Arta moderna din cabluri

Georgiana Sfarlea

Mascarea conductei de gaze

Constantin Stefan

Scafa cu rol de mascare a grinzii

Elena Virlan

Lasă un comentariu