Image default
Home

Suspendarea tavanului fals

Una dintre lucrarile care face parte din aceasta categorie este construirea tavanului fals din placi de gips-carton si profile metalice. Solutia o intalnim atat in cazul locuintelor vechi, cat si a celor noi.

Principalul motiv pentru care se apeleaza la o lucrare de acest fel, il constituie izolatia termica si fonica a locuintei. In cazul caselor si apartamentelor de la ultimul etaj al blocurilor, izolatia este completata cu un strat de vata minerala de sticla. Preferinta pentru tavanul fals este si in cazul locuintelor vechi, care poseda o inaltime a camerelor de peste trei metri, in vederea diminuarii spatiului.

In cazul de fata proprietarul a dorit construirea unui tavan fals pentru a diminua inaltimea apartamentului, dar si pentru a servi drept baza pentru scafele care au fost construite.

Etape de lucru:

1. Realizarea instalatiei electrice
Inainte de inceperea lucrarilor propriu-zise s-a definitivat instalatia electrica la nivelul plafonului, aceasta urmand sa fie mascata de tavanul fals.

2. Fixarea bridelor
In cazul de fata, tavanul fals a fost construit la 35 cm distanta de cel din beton, deoarece s-a dorit si mascarea grinzilor de sustinere. Din acest motiv, au fost folosite bride de prindere cu tija si cu sistem de prindere reglabil.

3. Fixarea primului rand de profile
Profilele metalice CD60 sunt masurate si taiate la dimensiunile rezultate in urma masuratorilor suprafetei de lucru. Acestea se fixeaza de bridele de prindere.

4. Fixarea celui de-al doilea rand de profile
Cel de-al doilea rand de profile se monteaza perpendicular pe primul la intervale de 60 cm. Cuplarea celor doua randuri de profile metalice se face cu ajutorul pieselor de clipsare.

5. Detaliu cu structura metalica
In aceasta fotografie se poate vedea un detaliu al structurii metalice inainte de inceperea placarii cu gips-carton. Se pot observa toate elementele esentiale structurii ale carei momente de realizare au fost descrise mai sus.

6. Ranforsarea structurii
Cadrul metalic construit langa grinda se fixeaza de aceasta cu segmente metalice obtinute din resturi de profile CD60 care sunt aplatizate cu ajutorul ciocanului. Fixarea de grinda se face cu holtzsuruburi prevazute cu dibluri.

7. Verificarea planeitatii
Inainte de fixarea definitiva a elementelor de ranforsare, se verifica minutios planeitatea structurii. Verificarea este necesara deoarece elementele improvizate pot afecta acest parametru, ceea ce ar conduce la probleme in etapa placarii.

8. Placarea cu gips-carton
Placile din gips-carton se masoara si se taie la dimensiunile necesare, dupa care se fixeaza pe structura metalica in suruburi autofiletante. Acolo unde suprafata o permite, placile se monteaza intregi.

9. Placarea in zona ferestrei
In zona ferestrei, placarea a fost facuta in doua planuri diferite. A rezultat o nisa de 5 cm care va servi la montajul ascuns al sistemului de prindere al perdelei.

Articole similare

4 tipuri de pardoseli recomandate pentru balcon

Elena Virlan

Parchetul, confort si rezistenta

casamea.ro

Stylish Haipot Pendant Light by Dyberg Larsen

casamea.ro

Lasă un comentariu