Image default
Home

Suporturi de pahare din hartie

Pregatirea unor suporturi de pahare este simpla si o poti realiza impreuna cu cei mici (te asiguram ca astfel vei avea niste copii care vor folosi suporturile pentru cani din proprie initiativa, ceea ce te cam scuteste de redecorat sau restaurat mobilierul dupa ce cresc).

Ai nevoie doar de cateva reviste vechi (preferabil cu pagini lucioase) pe care nu le mai folosesti, rabdare, un obiect lamelar suficient de puternic si neascutit pentru a presa hartia pe lungimea ei (asta ca sa eviti distrugerea unghiilor), foarfece si lipici de hartie cu uscare rapida si transparenta.

Primul pas este sa obtii o fasie lunga de hartie pe care o modelezi dintr-un sfert de pagina taiat pe lungime (evident, in functie de necesitati si latimea pe care o vrei poti folosi mai multa sau mai putina hartie). Apoi impatureste marginile lungi simultan, spre interior, pana obtii o fasie suficient de subtire. Pentru o impaturire eficienta foloseste lama de care vorbeam mai devreme pentru a presa marginile. Poti sa folosesti putin lipici pentru a te asigura ca hartia va sta fixata.

Daca vrei o fasie mai lunga, poti atasa inca una la un capat folosind scotch transparent. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa impaturesti fasia de hartie obtinuta ca un melc pana cand obtii spirala dorita, lipind in prealabil. La sfarsit fixezi capatul cu un lipici rezistent care se usuca transparent si gata, ai un suport numai bun pentru pahare si cani cu lichid fierbinte.

De aici te poti juca si poti varia procedeul in functie de creativitatea ta. Poti selecta paginile in functie de culoare, poti face spirale de grosimi diferite, le poti atasa unele de celelalte pentru a le folosi in alte proiecte, etc. Cam orice este posibil, asa ca iti dorim spor la bricolat!

 

 

Articole similare

DIY: ghirlanda din flori proaspete

Elena Virlan

Cum sa transformi o camasa barbateasca intr-o husa creativa

Catalina Coca

O pata de culoare intr-un decor de lux!

Elena Turcu

Lasă un comentariu