Image default
LifeStyle Retete

Supa picanta de conopida

Ingrediente:

5 linguri de ulei de masline;
o ceapa tocata marunt;
un morcov taiat cubulete;
o lingurita de coriandru uscat si macinat;
o lingurita de chimen macinat;
o lingurita de boia;
un varf de lingurita de sofran;
un varf de lingurita fulgi de ardei iute;
sare;
piper negru macinat;
6 ramurele de coriandru verde tocat;
o conopida mare impartita in mici buchetele (aproximativ 6 cani);
3 cani de supa de pui;
3 cani apa.

Garnitura:

iaurt;
coriandru proaspat tocat sau menta;
zeama de la o jumatate  de lamaie.

Mod de preparare:

  1. In uleiul de masline incalzit, caliti ceapa, morcovul, coriandrul uscat, chimenul, boiaua, sofranul, fulgii de ardei iute, sarea si piperul.
  2. Cand ceapa isi capata transparenta adaugati coriandru proaspat tocat, buchetelele de conopida, supa de pui si apa. Cresteti temperatura si asteptati pana supa ajunge in punctul de fierbere. Amestecati din cand in cand. Dupa ce a data in primul clocot reduceti intensitatea focului si lasati la fiert pana cand se inmoaie conopida.
  3. Amestecati bine cu o lingura sau cu un tel pana cand veti obtine un piure foarte subtire. Pentru a obtine crema supa de conopida s-ar putea sa mai aveti nevoie de supa de pui.
  4. Supa picanta de conopida se consuma fierbinte. O puteti servi cu iaurt, coriandru verde/menta si cu suc proaspat de lamaie.

Articole similare

Alege sa faci sport!

casamea.ro

STIHL aduce in Romania tehnologia cu acumulator pentru foarfecile de gradina

comunicat de presa

Solutii pentru a ingriji plantele din apartamentul tau

casamea.ro

Lasă un comentariu