Image default
LifeStyle Retete

Supa de rosii cu galusti

Ingrediente:

– 1 kg rosii;
– 2 morcovi;
– 2 cepe;
– 2 ardei grasi;
– 1 radacina patrunjel;
– frunze de telina;
– sare, piper,

Pentru galusti:

– 2 oua;
– 8 linguri gris;
– putin ulei de masline
– apa minerala;
– sare.

Mod de preparare:

Rosiile se spala, se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute (3-4) pentru a putea fi decojite mai usor. Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta (morcovii, ceapa, ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa. Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele.
Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.

Incepem “confectionarea” galustilor: batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului. Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine. Dam focul mic, iar in oala de supa punem circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri, pe care o udam, tot timpul cu apa rece, sa punem galustile. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min. dupa care tragem dupa foc, punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Reteta propusa de Anca Elena Lungu.

Articole similare

Frappé din NESCAFÉ Brasero: Un ritual in 3 pasi, gustul verilor racoroase!

comunicat de presa

Bludeco Concept a lansat noua colectie de fantani de interior

comunicat de presa

Expoconferintele RIFF si CONTRACTOR 2012

comunicat de presa

Lasă un comentariu