Image default
LifeStyle Retete

Supa de gasca cu galuste

 

Mod de preparare:

Supa: Fierbe gasca (mai putin pulpele, pe care le poti folosi pentru o friptura) la foc mic, circa 2 ore sau pana se fragezeste foarte bine si poate fi usor desprinsa de pe os, cu morcovii, pastarnacul, foile de dafin si cepele intregi. Fierbe legumele intregi, pentru a obtine o supa limpede. Indeparteaza doar primul strat de coaja al cepelor si taie-le capatul care a stat in pamant. Spala-le si pune-le la fiert asa, in coaja. Aceasta va da supei o frumoasa culoare aurie. Cand carnea a fiert, scoate-o impreuna cu legumele si las-o la racit. Strecoara supa si pune-o din nou pe foc mediu.

Galustele: Amesteca bine cu furculita ouale cu 1 lingura de unt topit, 1 lingura de ulei, 8 de gris si 1 lingura de patrunjel tocat fin. Pune compozitia in supa care fierbe, cu o lingurita pe care o umezesti de fiecare data in supa.

Dezoseaza carnea, stoarce ceapa din coaja, taie rondele morcovul si pastarnacul si pune-le pe toate in supa. Adauga coaja rasa a unei lamai si sucul unei jumatati de lamai. Garniseste cu frunze de patrunjel, rozmarin sau cimbru tocate fin.

Aceasta reteta a fost publicata in numarul de septembrie al revistei Domus.

 

VIOLETA’S VINTAGE KITCHEN

Adresa: str. Batistei, nr. 23 (colt cu J.L.Calderon), sector 2, Bucuresti,
web: www.violetas.ro

Articole similare

Franke iti ofera cadouri de sarbatori

RL online

Apa ta este acum online. Apa Nova a lansat noile platforme digitale

comunicat de presa

Cipsuri de cartofi la microunde

RL online

Lasă un comentariu