Image default
LifeStyle Retete

Supa de dovleac cu migdale si chimen

Ingrediente pentru 4 portii (timp de preparare 50min.):

– 1 kg dovleac taiat in felii subtiri;
– 1 lgt. salvie uscata;
– 2 cepe potrivite taiata in sferturi;
– 4 catei usturoi;
– 4 linguri ulei de masline;
– 800 ml supa de pui (dar nu din cub, supa curata de pui – oase, piele, carnita);
– 100 g migdale tocate la robot;
– 3 linguri de seminte de rodie sau paducel;
– optional puteti adauga si seminte de dovleac
– Dukkah – amestec de condimente: 50 g migdale, 1 lgt seminte chimen, 1/4 lg seminte anason, 1 lg seminte coriandru prajite in 4 linguri ulei de masline si maruntite la robot

Mod de preparare:

– Intr-o tava de cuptor se pun feliile de dovleac, presarate cu salvie. Intre feliile de dovleac se indeasa ceapa taiata in sferturi si usturoiul necuratat. Se adauga uleiul de masline uniform peste dovleac, ceapa si usturoi.
– Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 de minute (dovleacul trebuie sa fie patruns). Se scoate si se lasa putin la racit.
– Se curata dovleacul de coaja si se face piure la robot adaugand, din cand in cand, supa limpede de pui. La final se adauga migdalele maruntite si dukkah. Se amesteca bine pana se incorporeaza.
– Se adauga semintele de rodie pentru decor, dar si gust. O varianta foarte buna pentru rodie este paducelul. Gustul acrisor completeaza perfect supa deja facuta.

Pofta buna!

Multumim pentru reteta Silviei Iacobescu si www.patrunjel-verde.ro 
http://www.facebook.com/PatrunjelVerde

Articole similare

Pinum Doors & Windows inaugurează un nou showroom în Galati

RL online

Fecioara 15-21 decembrie

Dani Belea

Dozare inteligenta si design premium: noua masina de spalat rufe HomeProfessional cu sistem i-DOS® de la Bosch

comunicat de presa

Lasă un comentariu